Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς βλέπουν οι πρόσφυγες τον δυτικό τρόπο ζωής; – Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Πώς βλέπουν οι πρόσφυγες τον δυτικό τρόπο ζωής; – Αποκαλυπτική δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών και δημοσιεύτηκε από το ΟΕ24 κατέγραψε πώς “βλέπουν” οι πρόσφυγες τους Αυστριακούς που τους φιλοξενούν στη χώρα τους.

Οι 900 πρόσφυγες που ερωτήθηκαν στην έρευνα προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με τη θρησκεία και την πολιτική.

Οι απαντήσεις που έδωσαν έχουν ενδιαφέρον για το πώς βλέπουν τον δυτικό τρόπο ζωής.

Το 90% απάντησε ότι είναι θετικά διακείμενο προς το δημοκρατικό σύστημα.

Όμως το 40% κρίνει ότι οι Αυστριακοί ζουν “πολύ φιλελεύθερα”.

Το 80% των ερωτηθέντων ήταν μοναχικοί νεαροί άνδρες ηλικίας 18-30 ετών, πράγμα που επιβεβαιώνει και τα επίσημα στοιχεία, δηλαδή ότι η πλειονότητα των προσφύγων-μεταναστών δεν ήταν οικογένειες και γυναικόπαιδα αλλά μοναχικοί άνδρες.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τη Συρία να τονίσουμε ότι οι λιποτάκτες δεν μπορούν να θεωρούνται πρόσφυγες, αφού πρόσφυγες πολέμου γίνονται οι άμαχοι. Οι λιποτάκτες δεν είναι άμαχοι. Η Ευρώπη, παρά τα όσα ψευδώς λέγονται, δέχτηκε στην πλειονότητά της λιποτάκτες το 2015.

Το 60% δήλωσε ότι είναι ενεργά θρησκευόμενοι και το 30% ότι προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα.

Το 80% είναι της άποψης ότι πρέπει να επιτρέπεται να κυκλοφορούν οι γυναίκες τους με μπούρκες και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.

Μόνο το 2% δήλωσε ότι δεν είναι θρησκευόμενοι.

Στο πώς βλέπουν τους ανθρώπους άλλων θρησκειών, το 45%, κυρίως εκείνοι που προέρχονται από το Αφγανιστάν, είπαν ότι είναι κατώτερες του Ισλάμ.

Μόλις το 40% θα δέχονταν τα παιδιά τους να παντρευτούν αλλόθρησκους.

Ενώ το 90% απάντησε ότι συμφωνεί με τη δημοκρατία, προφανώς έχουν άγνοια τι σημαίνει δημοκρατία, διότι το 40% απάντησε ότι οι νόμοι της χώρας πρέπει να είναι θεοκρατικοί, δηλαδή να βασίζονται στη θρησκεία και στις θρησκευτικές εντολές.

Η δημοκρατία που εφηύραν οι πρόγονοί μας Έλληνες είναι το πολίτευμα που διακήρυξε ότι οι νόμοι δεν προέρχονται από τον θεό αλλά από τον λαό και από τότε αυτό είναι η βάση κάθε κοσμικού δημοκρατικού δυτικού κράτους.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των δύο φύλων, ενώ το 80% απάντησε ότι ασπάζεται την ισότητα, το 20% δεν θέλει οι γυναίκες να εργάζονται, το 37% θέλει ξεχωριστά γυμναστήρια και πισίνες, αρρένων και θηλέων δηλαδή και το 20% είναι υπέρ της ξεχωριστής θρησκευτικής εκπαίδευσης.

Ωστόσο, το σημαντικό δεν είναι τόσο τι πιστεύουν άνθρωποι που πριν ένα χρόνο έφτασαν στην Ευρώπη. Με τον καιρό εάν θέλουν να ενταχθούν θα μάθουν τον δυτικό τρόπο ζωής.

Το πρόβλημα είναι ότι η πλειονότητα των προσφύγων-μεταναστών είναι μοναχικοί άνδρες νεαρής, δηλαδή “ανήσυχης” ηλικίας. Αυτοί που άνοιξαν τις πύλες της Ευρώπης δεν υποδέχθηκαν οικογένειες και κατατρεγμένους αμάχους μόνο, αλλά κυρίως μοναχικούς άνδρες που “ψάχνονται”, είτε για καλό, είτε για κακό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr