Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγρια επεισόδια στο Μπέρκλεϊ ενάντια στον Μίλο Γιαννόπουλο του BreitBart (βίντεο)

Άγρια επεισόδια στο Μπέρκλεϊ ενάντια στον Μίλο Γιαννόπουλο του BreitBart (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπαχαλάκηδες του Τζορτζ Σόρος προκάλεσαν μεγάλα επεισόδια στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια για να εμποδίσουν την ομιλία του ελληνικής καταγωγής Μίλο Γιαννόπουλου (Milo Yiannopoulos), αρχισυντάκτη της ενημερωτικής ιστοσελίδας BreitBart που στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν ανάβοντας φωτιές και με ξυλοδαρμούς να αποκλείσουν το πανεπιστήμιο και να ακυρώσουν της ομιλία.

Ο Μίλο Γιαννόπουλος, γεννημένος στην Ελλάδα από πατέρα Έλληνα και μητέρα Βρετανίδα και μεγαλωμένος στο Κεντ της Αγγλίας, είναι ο υπεύθυνος του “τραμπικού” Breibart News, το οποίο ίδρυσε ο Στιβ Μπάνον, νυν σύμβουλος στρατηγικής και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ.

Περισσότεροι από 1.500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο όπου επρόκειτο να γίνει η ομιλία του Γιαννόπουλου.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί αρκετή ώρα πριν από την ομιλία, είχαν στήσει οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και πετούσαν κροτίδες.

Στα επεισόδια από μερίδα φοιτητών, η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και άμεσα ο χώρος του πανεπιστημίου αποκλείστηκε.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει μια γυναίκα, υποστηρίκτρια του Γιαννόπουλου, να δέχεται επίθεση με σπρέι πιπεριού από μισθοφόρους του Σόρος και μάλιστα την ώρα που έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση και εξηγούσε γιατί βρέθηκε εκεί.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα δε με τον Γιαννόπουλο, ένας οπαδός του Τραμπ που φορούσε καπέλο με το σύνθημα “Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά” (σ.σ. προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ), δέχτηκε κλωτσιές ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Στους τοίχους και τα παράθυρα του πανεπιστημίου, οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματά κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ των οποίων και το «Σκοτώστε τον Τραμπ».

Σύμφωνα με το CNN προκλήθηκαν ζημιές στους χώρους του πανεπιστημίου, έσπασαν παράθυρα ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για τουλάχιστον έναν τραυματία.

Έτσι, η διοίκηση του πανεπιστημίου αναγκάστηκε να ακυρώσει την ομιλία και σε ανακοίνωσή της καταδίκασε τα επεισόδια τονίζοντας πως τέτοιες συμπεριφορές επισκιάζουν τις προσπάθειες για ουσιαστική διαμαρτυρία κατά του ομιλητή.

Ο ίδιος ο Γιαννόπουλος, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, υποστήριξε ότι τον φυγάδευσαν μετά γιατί «βίαιοι ακροαριστεροί διαδηλωτές έριξαν τα κιγκλιδώματα, άναψαν φωτιές, πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα στα παράθυρα και εισέβαλε στο ισόγειο του κτιρίου».

Ο ελληνικής καταγωγής αρθρογράφος κατηγόρησε φεμινιστικές οργανώσεις, τα μέλη του κινήματος Black Live Matter και την «άκρα αριστερά» πως τα τελευταία χρόνια εναντιώνονται στην ελευθερία του λόγου τα τελευταία χρόνια.

Υποστήριξε επίσης ότι αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

«Απλά δεν αφήνουν κανέναν ομιλητή στην πανεπιστημιούπολη, ακόμα και κάποιον χαζό, άκακο και γκέι σαν εμένα. Δεν θα αφήσουν τους φοιτητές να ακούσουν κάτι άλλο, τους τρομοκρατεί η άλλη άποψη» υποστήριξε.

Μιλώντας δε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κατήγγειλε ότι η Αστυνομία αναγκάστηκε να τον απομακρύνει από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, αφού διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στο κτίριο όπου βρισκόταν.

«Προφανώς είναι ένα φιλελεύθερο πανεπιστήμιο, οπότε μισούν οποιονδήποτε ελευθέριο ή συντηρητικό που τολμά να εκφράσει μια άποψη. Δεν με συμπαθούν ιδιαίτερα».

Μίλο Γιαννόπουλος: Ποιος είναι ο Έλληνας που έβαλε “φωτιά” στο Μπέρκλεϊ

Ο Μίλο Γιαννόπουλος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1984 στην Αθήνα.

Ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Βρετανίδα.

Όταν οι γονείς του χώρισαν, μετακόμισε με τη μητέρα του στο Κεντ της Βρετανίας και εκεί μεγάλωσε.

Πήγε πανεπιστήμιο στο Μάντσεστερ αλλά τα παράτησε πριν πάρει πτυχίο.

Είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ τον οποίο αποκαλεί… “μπαμπάκα” (daddy) κυρίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.

Στο μίνι βιογραφικό του που έχει στη σελίδα του στο Facebook αυτοπροσδιορίζεται ως εξής: «Ο Milo Yiannopoulos είναι ένας από τους πιο γνωστούς σχολιαστές για την τεχνολογία και τα media στην Ευρώπη. Γράφει για την κουλτούρα του internet, τα video games, την τεχνολογία, τα social media, το φαινόμενο της κοινωνικής δικαιοσύνης και πόσο ωραία είναι τα μαλλιά του».

Δείτε βίντεο του CBS από τα επεισόδια στο Μπέρκλεϊ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr