Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απολογείται το Der Spiegel για το πρωτοσέλιδο σκίτσο με τον “αποκεφαλιστή” Τραμπ

Απολογείται το  Der Spiegel για το πρωτοσέλιδο σκίτσο με τον “αποκεφαλιστή” Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξηγήσεις για το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο φιλοξενεί σκίτσο με τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας, έδωσε ο διευθυντής του περιοδικού, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε ακόμη και από την γερμανία.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού εικονίζεται το σκίτσο του προέδρου των ΗΠΑ να κρατάει στο ένα του χέρι το κεφάλι του αγάλματος το οποίο αιμορραγεί και στο άλλο ένα ματωμένο μαχαίρι με τη λεζάντα «Η Αμερική Πρώτα» (America First).

Το εξώφυλλο ακολουθεί σειρά από επιθέσεις εναντίον του Βερολίνου από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συνεργάτες του, οι οποίες σηματοδότησαν μια ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ.

«Το Der Spiegel δεν θέλει να προκαλέσει κανέναν», δήλωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Reuters ο διευθυντής του, Κλάους Μπρινκμπάουμερ, μετά τον έντονο διάλογο που προκάλεσε το εξώφυλλο στο Twitter, αλλά και στα γερμανικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν εντυπωσιάστηκε από τις αντιδράσεις που προκάλεσε το εξώφυλλο.

«Θέλουμε να δείξουμε περί τίνος πρόκειται. Πρόκειται για την δημοκρατία, την ελευθερία, την ελευθερία του Τύπου, την ελευθερία της Δικαιοσύνης, όλα όσα κινδυνεύουν πολύ. Επομένως υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία… Είναι οι καιροί αυτοί σοβαροί; Ναι, είναι».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Γερμανός ευρωβουλευτής Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, χαρακτήρισε το εξώφυλλο «κακόγουστο», τονίζοντας ότι «αποκαλύπτει περισσότερα για τους δημοσιογράφους του Der Spiegel παρά για τον Τραμπ».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η συντηρητική εφημερίδα Die Welt, που σε δημοσίευμά της σημείωσε ότι το εξώφυλλο δεν βλάπτει τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά κυρίως τη δημοσιογραφία, καθώς επιβεβαιώνει την προκατάληψη πολλών πολιτών ότι τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης δεν είναι αντικειμενικά και βασίζονται στις προσωπικές απόψεις δημοσιογράφων.

Ο Καρλ-Γκέοργκ Βέλμαν, βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, CDU, δήλωσε στην Bild: «Καλώ όλους να ηρεμήσουν και να το χειριστούν με την λογική και όχι με το ένστικτο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr