Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι στρατηγοί εκβιάζουν τη Δύση: Θα χάσετε τη συμμαχία μας εάν υποστηρίζετε τους Κούρδους

Τούρκοι στρατηγοί εκβιάζουν τη Δύση: Θα χάσετε τη συμμαχία μας εάν υποστηρίζετε τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η χώρα τους κινδυνεύει με διαμελισμό εξαιτίας των Κούρδων. Για αυτό και προτεραιότητά τους είναι να πατάξουν το κουρδικό πατριωτικό κίνημα.

Το μόνο κουρδικό έδαφος που αποδέχονται είναι στο βόρειο Ιράκ. Κι αυτό επειδή οι Μπαρζανίδες, που κυβερνάνε το ιρακινό Κουρδιστάν, κάνουν δουλειές μαζί τους.

Τις κουρδικές οργανώσεις που αναγνωρίζουν ως ιδεολογικό τους ηγέτη τον φυλακισμένο Αμπντουλάχ Οτσαλάν τις θεωρούν όλες εχθρικές, είτε είναι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στην Τουρκία, είτε πρόκειται για το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα PYD στη Συρία, το ίδιο που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό που εξοργίζει τους Τούρκους, τους βγάζει εκτός εαυτού, είναι ότι οι Κούρδοι της Συρίας (που οι Τούρκοι κατηγορούν ως “τρομοκράτες” και παρακλάδι του PKK) κατάφεραν να γίνουν σύμμαχοι των ΗΠΑ και της Δύσης πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως γράφει ο Μουράτ Τσελίκ της εφημερίδας Vatan, ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ (αυτός που έκανε κρουαζιέρα στα Ίμια) και ο επικεφαλής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, λένε σε ΗΠΑ, Ρωσία και ξένους ομολόγους τους ότι θα χάσουν τη συμμαχία της Τουρκίας αν συνεχίζουν να συνεργάζονται με τους Κούρδους του PYD.

“Στην ουσία δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: επιλέξτε ανάμεσα στην Τουρκία και στις τρομοκρατικές οργανώσεις”, γράφει ο Τσελίκ.

Οι Τούρκοι εδώ και καιρό ζητάνε από τη Δύση να διαλέξει πλευρά. Φαίνεται ότι δεν υπολογίζουν τη μεγάλη πιθανότητα η Δύση να επιλέξει τους Κούρδους και τότε ο διαμελισμός τους δεν θα είναι απλά φόβος αλλά τετελεσμένο γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr