Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζουκάνοβιτς: «Η Ρωσία απεργάζεται πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο»

Τζουκάνοβιτς: «Η Ρωσία απεργάζεται πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τέως πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου και αρχηγός του βασικού κυβερνητικού κόμματος Μίλο Τζουκάνοβιτς κατηγόρησε την Τρίτη τη Ρωσία ότι επιχειρεί αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, απεργαζόμενη την ανατροπή της κυβέρνησης της μικρής πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

Ρωσία και φιλορωσική αντιπολίτευση εντός Μαυροβουνίου είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν «αιματοχυσία και μεθόδους πραξικοπήματος» για να εγκαταστήσουν κυβέρνηση φιλική προς το Κρεμλίνο, είπε ο κ. Τζουκάνοβιτς, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών, του οποίου ηγείται.

«Μια νέα κυβέρνηση – μαριονέτα θα εξυπηρετεί μόνον τα συμφέροντα της Μόσχας, που θέλει να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη και στο NATO ότι δεν μπορούν να επεκταθούν στα Βαλκάνια χωρίς την ρωσική έγκριση», είπε ο κ. Τζουκάνοβιτς, υποστηρικτής της ένταξης της χώρας του στο NATO.

Οι 24 από τις 28 χώρες του NATO έχουν εγκρίνει την ένταξη του Μαυροβουνίου ως του 29ου μέλους του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και απομένει πλέον η έγκριση της ένταξης από τον Καναδά, την Ισπανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ.

Εισαγγελείς του Μαυροβουνίου έχουν κατηγορήσει ανοικτά τη Ρωσία και μυστικούς της πράκτορες, καθώς και Σέρβους εθνικιστές, ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του κ. Τζουκάνοβιτς και την κατάληψη του κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, στην Ποντγκόριτσα, το φθινόπωρο του 2016.

Στο Μαυροβούνιο έχει σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών του κ. Τζουκάνοβιτς, του κεντρώου Φιλελεύθερου Κόμματος Μαυροβουνίου, του μικρού σχήματος Σοσιαλδημοκράτες του Μαυροβουνίου, καθώς και των μειονοτικών κομμάτων των Βόσνιων Μουσουλμάνων, των Αλβανών και των Κροατών υπό τον πρωθυπουργό Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr