Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακός Στρατός και Κούρδοι (SDF) παγίδευσαν τον τουρκικό στρατό στη βόρεια Συρία (χάρτης)

Συριακός Στρατός και Κούρδοι (SDF) παγίδευσαν τον τουρκικό στρατό στη βόρεια Συρία (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο συριακός στρατός προέλασε τη Δευτέρα ανατολικά της Αλ Μπαμπ και κατέλαβε την περιοχή μεταξύ των θέσεών του και των εδαφών που ελέγχουν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους (Συριακές Δημοκρατικές ΔυνάμειςSDF) στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη.

Με αυτή την εξέλιξη ο κυβερνητικός συριακός στρατός (Συριακός Αραβικός Στρατός) και οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έκλεισαν τον δρόμο στον τουρκικό στρατό και τους ισλαμιστές μισθοφόρους του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) για προέλαση νοτιότερα στο έδαφος της Συρίας.

Ο Ερντογάν τώρα εάν θέλει να κινηθεί οπουδήποτε στο συριακό έδαφος είναι αναγκασμένος να πολεμήσει ενάντια στον στρατό της Συρίας ή στις SDF, που από ό,τι φαίνεται έχουν παραμερίσει τις διαφορές τους και έχουν αποφασίσει, με διαμεσολάβηση των Ρώσων, να πολεμήσουν από κοινού τους Τούρκους εισβολείς.

Όπως βλέπετε και στον πολεμικό χάρτη, μέσα στον κόκκινο κύκλο είναι τα εδάφη που κατέλαβαν το πρωί της Δευτέρας οι κυβερνητικές συριακές δυνάμεις, μπαίνοντας ανάμεσα στον τουρκικό στρατό εισβολής και τους μισθοφόρους του και στο Ισλαμικό Κράτος που υποχωρεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έδωσαν νέες μάχες με τους μισθοφόρους της Τουρκίας. Ο κυβερνητικός στρατός, όπως μεταδίδεται, βομβάρδισε τους τουρκόφιλους του FSA στο χωριό Σουκαρίγια.

Παράλληλα και οι κουρδικές δυνάμεις κινήθηκαν δυτικά και κατέλαβαν μερικά χωριά, ώστε να κλείσει γρηγορότερα η απόσταση που τους χώριζε από τους κυβερνητικούς.

Οι Τούρκοι έχουν απειλήσει ότι θα επιτεθούν στην υπό κουρδικό έλεγχο Μανμπίτζ.

Μάλιστα ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τη Δευτέρα θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη Μανμπίτζ.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, Αμερικανοί κομάντος έφτασαν στη Μανμπίτζ και πήραν θέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι εάν επιτεθούν οι Τούρκοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με Αμερικανούς στρατιώτες.

Οι Αμερικανοί αναπτύχθηκαν σημαιοστολισμένοι για να μην γίνει κάποιο “λάθος” από τον Ερντογάν, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία:

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Κυριακής ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του επιτέθηκαν στον συριακό στρατό νότια της Αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν οι τουρκικές δυνάμεις.

Δείτε εδώ: Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στον συριακό στρατό και στους Κούρδους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22.22:

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, που ανάρτησαν και τις ακόλουθες εικόνες, οι αμερικανικές δυνάμεις αναπτύσσουν δεκάδες τανκς στην περιοχή της Μανμπίτζ απέναντι στα τουρκικά στρατεύματα.

Η είδηση για αμερικανικά τανκς απέναντι στους Τούρκους δεν μπορεί να διασταυρωθεί. Το μόνο βέβαιο είναι η ανάπτυξη Αμερικανών κομάντος, που σας δείξαμε παραπάνω, ως ασπίδα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απέναντι στους Τούρκους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr