Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βράζει” το Κουρδιστάν – Ο Μπαρζανί παρέδωσε 80 Πεσμεργκά της Ροζάβα στην τουρκική ΜΙΤ

“Βράζει” το Κουρδιστάν – Ο Μπαρζανί παρέδωσε 80 Πεσμεργκά της Ροζάβα στην τουρκική ΜΙΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Παρασκευή το πρωί ο τουρκόφιλος πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, έστειλε μια δύναμη από 500 Πεσμεργκά της Ροζάβα (άνδρες με καταγωγή από τη βόρεια Συρία) να επιτεθούν στις δυνάμεις των Κούρδων ζωροαστριστών Γιαζίντι στην περιοχή Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ το μετέδωσε μόνο το TRIBUNE και σας συμβουλεύουμε να το διαβάσετε για να έχετε πλήρη εικόνα: ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν επιτέθηκε σε άλλους Κούρδους εκτελώντας εντολές του Ερντογάν

Όπως μεταδόθηκε ήδη από την Παρασκευή, 70 Πεσμεργκά της Ροζάβα αρνήθηκαν να σηκώσουν όπλα ενάντια στους συμπατριώτες τους Γιαζίντι και το καθεστώς Μπαρζανί τους συνέλαβε.

Οι άνδρες αυτοί συνελήφθησαν από τη μυστική Αστυνομία-Ασφάλεια του Μπαρζανί γνωστή και ως “Παραστίν”.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, οι συλληφθέντες -που τελικά δεν είναι 70 αλλά 80- παραδόθηκαν από τον Μπαρζανί στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.

Οι άνδρες παραδόθηκαν στους Τούρκους από το συνοριακό πέρασμα Χαμπούρ και πλέον ο κουρδικός λαός “βράζει” από την προδοσία του Μασούντ Μπαρζανί.

Διότι είναι  έως ένα βαθμό αναμενόμενο να συλληφθούν στρατιώτες που αρνήθηκαν να υπακούσουν σε εντολές, ακόμα κι εάν είχαν δίκιο, κι εντελώς άλλο να παραδοθούν στις μυστικές υπηρεσίες των Τούρκων.

Οι σοσιαλπατριωτικές δυνάμεις των Κούρδων, που αναγνωρίζουν ως πνευματικό τους ηγέτη τον φυλακισμένο στην Τουρκία Αμπντουλάχ Οτσαλάν, βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής διότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι ο Μπαρζανί έχει συμφωνήσει με τον Ερντογάν να ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο για να εξολοθρεύσει τους Κούρδους πατριώτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr