Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος δημοσιογράφος: Ο Ερντογάν προετοιμάζει θερμό επεισόδιο στην Ελλάδα μέχρι το Πάσχα

Τούρκος δημοσιογράφος: Ο Ερντογάν προετοιμάζει θερμό επεισόδιο στην Ελλάδα μέχρι το Πάσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Mιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλά Μποζγκούρτ μίλησε για αυξημένη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο ελληνικό έδαφος και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ή προβοκάτσιας, είτε στο Αιγαίο, είτε στη Δυτική Θράκη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην έντονη παρουσία πρακτόρων της γειτονικής χώρας, που πιθανώς να προετοιμάζουν προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας.

Ο πρώην διευθυντής της Zaman διέφυγε στη Σουηδία από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, καθώς η τουρκική κυβέρνηση τον κατηγορεί, πως διατηρεί σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη στρατιωτική κίνηση ανατροπής του Erdogan.

Για αύξηση των Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα μιλά ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της αγγλόφωνης εφημερίδας Zaman , σε συνέντευξή του και στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Έχω πληροφορίες για το γενικό πλαίσιο των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες εστιάζουν σε δύο σημεία και προέρχονται από δύο διαφορετικές αξιόπιστες πηγές που έχω.

Πρώτον, αύξησαν τον αριθμό των τούρκων πρακτόρων τους εντός της Ελλάδας και, δεύτερον, υπάρχει εντατικοποιημένος σχεδιασμός στα κεντρικά των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Αυτά τα δύο σημεία με ανησυχούν ιδιαιτέρως».

“Σε ορισμένες χώρες έχουν εκδιώξει ιμάμηδες”

Ο ίδιος σημειώνει πως «σε ορισμένες χώρες έχουν εκδιώξει ιμάμηδες και η Γερμανία διεξάγει έρευνα για συνεργασία ιμάμηδων με τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες για παράνομο φακέλωμα και κατασκοπεία,. Ελέγχουν περίπου 150.000 ιμάμηδες.

»Είναι μια τεράστια επιχείρηση και αυτοί στέλνουν ιμάμηδες στο εξωτερικό. Ουσιαστικά λειτουργούν ως πράκτορες της τουρκικής κυβέρνησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr