Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία και Συρία διαψεύδουν τις αλητείες του Reuters ότι βομβάρδισαν με χημικά στην Ιντλίμπ

Ρωσία και Συρία διαψεύδουν τις αλητείες του Reuters ότι βομβάρδισαν με χημικά στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ρωσικό υπουργείο Αμύνης με ανακοίνωση του διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με τις οποίες ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την κατοικημένη περιοχή Χαν Σεϊχούν στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν πραγματοποίησαν κανένα πλήγμα στην κατοικημένη περιοχή Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ» δηλώνει κατηγορηματικά το ρωσικό υπουργείο, αναφερόμενο με αιχμηρές διατυπώσεις στο Reuters.

«Το βρετανικό πρακτορείο, αφού μετέδωσε ότι στον βομβαρδισμό με χημικά της περιοχή Χαν Σειχούν πήραν μέρος ρωσικά αεροσκάφη, κατάφερε να εξαπατήσει και την αρχική πηγή αυτής της είδησης, το βρετανικό “Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, το οποίο δεν είχε μεταδώσει τίποτα παρόμοιο».

Το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, στην ανακοίνωση του επισημαίνει πως δεν είναι πρώτη φορά που το Reuters αναλαμβάνει «μια τέτοια πρωτοβουλία» μετάδοσης «παραποιημένων αντιρωσικών ειδήσεων» γεγονός που προκαλεί «μόνο βαθιά λύπη».

Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti κάνει αναφορά στο τηλεγράφημα που είχε μεταδώσει το βρετανικό πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι μετέδωσε επικαλούμενο το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ότι «ρωσικά αεροσκάφη είτε αεροσκάφη της συριακής κυβέρνησης» έπληξαν με χημικά όπλα την πόλη Χαν Σεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Μάλιστα το ρωσικό πρακτορείο επισημαίνει ότι στην αρχική είδηση, το “Παρατηρητήριο”, το μόνο που έκανε ήταν να υποθέσει ότι τα πλήγματα κατάφεραν αεροσκάφη χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε χώρα στην οποία μπορεί να ανήκαν τα αεροσκάφη.

Στη συνέχεια πάντως το πρακτορείο Reuters, μετέδωσε, επικαλούμενο το πρακτορείο Ria Novosti, με επείγον τηλεγράφημα του την είδηση για την διάψευση του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, επισημαίνοντας στο τηλεγράφημα του ότι «πιστεύεται πως την επίθεση με χημικά αέρια πραγματοποίησαν μαχητικά της συριακής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 58 άτομα στην νοτιοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με μαρτυρίες του Συριακού Παρατηρητηρίου και ιατρικού προσωπικού».

Στο μεταξύ εκπρόσωπος του κυβερνητικού συριακού στρατού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, δήλωσε στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia, ότι ο συριακός στρατός “δεν κάνει και δεν έκανε χρήση χημικών όπλων” στην Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr