Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεργκέι Ρουτσκόι: Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 77.000 πλήγματα στους τζιχαντιστές

Σεργκέι Ρουτσκόι: Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 77.000 πλήγματα στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία απέσυρε σχεδόν τα μισά ελικόπτερα και αεροσκάφη της από την βάση Χμεϊμίμ στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνταγματάρχης Σεργκέι Ρουτσκόι κατά την διάρκεια ομιλίας του, από το βήμα της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στην Μόσχα.

Η στρατιωτική ηγεσία έκρινε ότι μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των στρατιωτικών αεροσκαφών που βρίσκονται στη Συρία επειδή έχει μειωθεί ο αριθμός των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη χώρα.

Ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι είπε ακόμη, ότι από την έναρξη της κρίσης στη Συρία οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας (η Πολεμική Αεροπορία σ.σ.) πραγματοποίησαν περισσότερες από 23.000 αποστολές και κατάφεραν 77.000 αεροπορικά πλήγματα σε στόχους των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ρωσική αεροπορία με λιγότερα αεροσκάφη κατάφερε τέσσερις φορές περισσότερα πλήγματα απ’ ότι η δυτική συμμαχία της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Προσέθεσε επίσης ότι στην Συρία χρησιμοποιούνται 80 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι επεσήμανε ότι η ρωσική αεροπορική δύναμη ελέγχει από το αεροδρόμιο του Χμεϊμίμ όλο τον εναέριο χώρος της Συρίας, όπως και ότι ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας έχει θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του την πόλη της Παλμύρας.

Αναφερόμενος στην στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο συνταγματάρχης Ρουτσκόι είπε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για να αποφευχθούν κάποια επικίνδυνα περιστατικά στον εναέριο χώρο της Συρίας μεταξύ των ρωσικών αεροσκαφών και των αεροσκαφών της δυτικής συμμαχίας.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, επεσήμανε ότι περίπου 4.500 Ρώσοι πολίτες και πολίτες προερχόμενοι από τις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες, πολεμούσαν στο πλευρό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι συριακές δυνάμεις με την υποστήριξη της ρωσική αεροπορίας, σκότωσαν περίπου 7.000 τζιχαντιστές στις μάχες στα βόρεια της επαρχίας Χάμα, από μια συνολική δύναμη 10.000 ανδρών, ενώ όσοι επέζησαν υποχώρησαν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη Χάμα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Αυτοί οι 7.000 νεκροί είναι μέλη της Αλ Κάιντα στη Συρία και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων που ελέγχουν τη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και είχαν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση για να καταλάβουν την πόλη Χάμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr