Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανοί αναπτύχθηκαν στο πλευρό των Κούρδων με τις κάννες στραμμένες στους Τούρκους (φωτο)

Αμερικανοί αναπτύχθηκαν στο πλευρό των Κούρδων με τις κάννες στραμμένες στους Τούρκους (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρητορεύει παραληρηματικά λογίδρια, ζητώντας από τις ΗΠΑ να “πουλήσουν” τους Κούρδους και να τον αφήσουν να καταλάβει τη Συρία [διαβάστε εδώ], οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο πλευρό των Κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία, στέλνοντας το ακόλουθο ξεκάθαρο μήνυμα στον ημιπαράφρονα της Άγκυρας: Εάν τολμήσεις να εισβάλλεις στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία, θα βρεις απέναντί σου τον αμερικανικό στρατό.

Τις προηγούμενες ημέρες το τουρκικό πυροβολικό και η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδιζαν τις κουρδικές θέσεις στη βόρεια Συρία, στην περιοχή της Ροζάβα (δυτικό Κουρδιστάν).

Οι Κούρδοι απάντησαν στην τουρκική επιθετικότητα, κάνοντας σκοποβολή πάνω στα τουρκικά τανκς με TOW.

Πέντε τουρκικά τανκς καταστράφηκαν και μια βάση τουρκικού ραντάρ ανατινάχθηκε, πριν καταλάβουν οι μπουνταλάδες της Άγκυρας ότι οι Κούρδοι της Συρίας έχουν όπλα ικανά να τους προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Παράλληλα οι Κούρδοι των YPG, που αποτελούν την κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ζήτησαν από τους Αμερικανούς να σταματήσουν την επιθετικότητα του σουλτανοπρόεδρου, που για μια ακόμη φορά με τις πολεμικές του ενέργειες υποστήριξε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε, τιμώντας τη συμμαχία τους με τους Κούρδους.

Αμερικανικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, στα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, για να καταλάβει ο Ερντογάν ότι δεν μπορεί να βομβαρδίζει συμμάχους της Δύσης αλλά και να εγκαταλείψει τα όποια σχέδια του για δεύτερη εισβολή στη Συρία, αυτή τη φορά ανατολικά του Ευφράτη.

Ο Ερντογάν εάν επιθυμεί να συνεχίσει το ίδιο βιολί μπορεί, αλλά θα έχει απέναντί του όχι μόνο τους Κούρδους αλλά και τον αμερικανικό στρατό.

Όπως ανακοίνωσαν οι Κουρδοι των YPG, τα αμερικανικά στρατεύματα που πήραν θέσεις στα σύνορα θα έχουν ως “αποστολή” να παρατηρούν το τι συμβαίνει στην παραμεθόριο.

Η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων συμφωνήθηκε μεταξύ της ηγεσία των YPG και του αμερικανικού στρατού σε επιτελική συνάντηση στην πόλη Νταραμπασίγια του συριακού Κουρδιστάν, που είχε βομβαρδιστεί λίγο πριν από τον Ερντογάν.

Στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί μπαίνουν ασπίδα υπέρ των Κούρδων απέναντι στους Τούρκους.

Τα ξημερώματα της Τρίτης τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το γενικό επιτελείο των Κούρδων της Συρίας στη βορειοανατολική επαρχία της Χασάκα.

Το πολύνεκρο χτύπημα των Τούρκων απαντήθηκε δυναμικά από τους Κούρδους, που κατέστρεψαν την Τετάρτη και την Πέμπτη πέντε τουρκικά τανκς κι έναν σταθμό ραντάρ στο τουρκικό έδαφος, χτυπώντας τους μέσα από το έδαφος της Συρίας.

Οι Τούρκοι συνέχισαν όλες τις προηγούμενες ημέρες τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά κουρδικών στόχων στη βόρεια Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ, σκοτώνοντας μάλιστα και Κούρδους Πεσμεργκά του Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, λοχαγός Τζεφ Ντέιβις, επιβεβαίωσε την Παρασκευή την ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων των Κούρδων της Συρίας με την Τουρκία.

Ο ίδιος τόνισε ότι το Πεντάγωνο θέλει οι Κούρδοι να μάχονται απερίσπαστοι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα και στην Τάμπκα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι “τους Τούρκους τους αναλαμβάνουμε εμείς”.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει από τα χαστούκια που του ρίχνουν οι Αμερικανοί το ένα πίσω από το άλλο και ετοιμάζεται στα μέσα Μαΐου να συναντήσει τον Τραμπ και να του προσκομίσει “αποδείξεις” ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι “τρομοκράτες”.

Έχει καταντήσει και γραφικός, πέρα από αναξιόπιστος. Περιστοιχισμένος από ανατολίτες αυλοκόλακες, αρνείται να δει καθαρά ότι το μόνο που καταφέρνει με τη συμπεριφορά του είναι να σκάβει τον λάκκο του και να επιταχύνει τα σενάρια που πασχίζει να αποτρέψει, δηλαδή του διαμελισμού της Τουρκίας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από την ανάπτυξη των αμερικανικών στρατευμάτων στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας:

Δείτε σε βίντεο τα αμερικανικά στρατεύματα που ήδη έχουν αναπτυχθεί στα κουρδικά εδάφη, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr