Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν παρακαλά τις ΗΠΑ να τον “παίξουν” στη Συρία – Παριστάνει τον έξυπνο στις αμερικανικές υπηρεσίες

Ο Ερντογάν παρακαλά τις ΗΠΑ να τον “παίξουν” στη Συρία – Παριστάνει τον έξυπνο στις αμερικανικές υπηρεσίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο γλείψιμο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Αμερικανούς.

Ο ημιπαράφρονας ισλαμιστής και “χορηγός” της παγκόσμιας τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, παρακάλεσε το Σάββατο τις ΗΠΑ να τον “παίξουν” στη Συρία και προσφέρθηκε “μαζί” να απελευθερώσουν τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, πόλη Ράκα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τουρκικός στρατός απέδειξε πόσο ανίκανος είναι σε όλες τις μάχες που ενεπλάκη στα πλαίσια της επιχείρισης Ασπίδα του Ευφράτη στη Συρία και για να πάρει την Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος, αφού οι τζιχαντιστές τούς τσάκισαν, πλήρωσε στην τρομοκρατική οργάνωση “λύτρα” για να φύγουν από την πόλη.

Ο σουλτανοπρόεδρος και υψηλόβαθμος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε σε νέο παραλήρημα μεγαλομανίας το Σάββατο ότι εάν η χώρα του και οι ΗΠΑ ένωναν τις δυνάμεις τους, θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη Ράκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σε νεκροταφείο τζιχαντιστών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προφανώς και θεωρεί τους Αμερικανούς “ηλίθιους”, σαν να μην γνωρίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών λεπτομέρειες για το λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τρομοκράτες, ή ότι συνεχίζει και είναι ο υποστηρικτής των τζιχαντιστών.

Ο Ερντογάν θεωρεί ότι οι Αμερικανοί θα “πέσουν” στην παγίδα του, να “συνεργαστούν” μαζί του και να του “προσφέρουν” τη Συρία προτεκτοράτο στο ισλαμιστικό σουλτανάτο του, όταν έχουν ήδη συμμάχους τους δυτικότροπους Κούρδους, που εκτός από “κοσμικοί” είναι και έθνος συγγενικό των Ευρωπαίων.

Οι Κούρδοι είναι οι αρχαίοι Μηδοί, είναι άριο (ιρανικό) έθνος και δεν έχουν καμία σχέση με μογγολίδες ή Άραβες. Είναι οι φυσικοί σύμμαχοι της Δύσης, στο επίκεντρο του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.

Μιλώντας ο ημιπαράφρονας ισλαμιστής στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα ακόμα από τα γνωστά θεατρινίστικα παραληρήματά του (όταν ανοίγει το στόμα του αραδιάζει ανοησίες, αλλά επειδή από κάτω δεν τολμάει κανείς να τον αμφισβητήσει, νομίζει ότι είναι και… ρήτορας), προσπάθησε να στείλει τα μηνύματά του στον Λευκό Οίκο.

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί στα μέσα Μαΐου την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τουρκία και ΗΠΑ διαφωνούν για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν στη Συρία, μεγάλες εκτάσεις της οποίας παραμένουν ακόμη υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Κούρδους δημοκρατικούς πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τη βασική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενός συνασπισμού Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών που μάχεται τους τζιχαντιστές.

Όμως η Τουρκία θεωρεί τις YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και τις χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Βεβαίως η μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση είναι το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι θα παρουσιάσει στον Τραμπ ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τους δεσμούς των YPG με το PKK.

«Αυτό θα πούμε στους Αμερικανούς φίλους μας για να μην συμμαχήσουν με μια τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε.

Ναι βλάκα, δεν ξέρουν οι Αμερικανοί ποια είναι η αλήθεια, από εσένα που δίνεις χημικά όπλα στην Αλ Κάιντα περιμένουν να τη μάθουν… Πρόσεξε εκεί που θα πας μην σου δείξουν οι Αμερικανοί τι στοιχεία έχουν για την αφεντιά σου και πας για μαλλί και βγεις… κουρεμένος. Κάτι ξέρουμε που το γράφουμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr