Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας εισέβαλε στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος

Ο στρατός της Συρίας εισέβαλε στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ανατολική επαρχία της Συρίας, Ντέιρ Αλ Ζουρ, που ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εκτός από ένα μικρό μέρος της πρωτεύουσάς της και το αεροδρόμιο, διείσδυσαν για πρώτη φορά από το 2014 οι ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

«Ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια [σιιτών] Ιρακινών, Λιβανέζων και Ιρανών μαχητών, διείσδυσε σήμερα σε βάθος 8 χιλιομέτρων στην επαρχία κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, χάρη στη σημαντική ρωσική υποστήριξη» ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ εκδιώχθηκαν πριν από τρία χρόνια από τους τζιχαντιστές από αυτήν την επαρχία, που διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου.

Από τον Ιανουάριο του 2015 το Ισλαμικό Κράτος πολιορκεί τον κυβερνητικό τομέα της ομώνυμης πρωτεύουσας, όπου ζουν ακόμη περίπου 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν πολλές φορές, αλλά χωρίς επιτυχία, να καταλάβουν το δυτικό τμήμα της πόλης (το 40% που δεν ελέγχουν) καθώς και το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Για να άρει την πολιορκία στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ ο στρατός προωθείται σε τρεις άξονες: από την πλευρά της Παλμύρας στα νοτιοδυτικά προς την κατεύθυνση της Σούχνα, από τα δυτικά από την επαρχία της Ράκας και από τα νοτιοανατολικά κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, όπου ελέγχει πλέον μια λωρίδα μήκους 85 χιλιομέτρων.

Βορειότερα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο συνασπισμός Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, προσπαθεί να καταλάβει τη Ράκα, την πρώην ντε φάκτο «πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr