Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφέθηκε ελεύθερος μετά από έξι χρόνια Σουηδός όμηρος της Αλ Κάιντα

Αφέθηκε ελεύθερος μετά από έξι χρόνια Σουηδός όμηρος της Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σουηδός, Γιόχαν Γκούσταφσον, ο οποίος είχε απαχθεί από την Αλ Κάιντα τον Νοέμβριο του 2011 στο βόρειο Μαλί μαζί με τον Νοτιοαφρικανό, Στίβεν Μάλκολμ ΜακΓκάουαν, αφέθηκε ελεύθερος, ανακοίνωσε η Στοκχόλμη.

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι ο Γιόχαν Γκούσταφσον απελευθερώθηκε και μπορεί να επιστρέψει στη Σουηδία», ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών, Μαργκότ Βάλστρεμ, χωρίς να δώσει καμία διευκρίνιση για την τύχη του νοτιοαφρικανού ομήρου.

Εξάλλου, δεν έχει γίνει γνωστή καμία λεπτομέρεια για το πώς και πότε απελευθερώθηκε ο Γκούσταφσον. Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει μόνο ότι η σουηδική αστυνομία συνεργάστηκε με τις αρχές άλλων χωρών.

Στις 25 Νοεμβρίου 2011 ο Γκούσταφσον απήχθη στο Τομπουκτού μαζί με τον ΜακΓκάουαν και έναν Ολλανδό, τον Σιάακ Ράικε. Ένας τέταρτος άνδρας, υπήκοος Γερμανίας, σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να αντισταθεί στους απαγωγείς του. Την ευθύνη είχε αναλάβει η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (βόρεια Αφρική εκτός Αιγύπτου). Ο Ολλανδός απελευθερώθηκε από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις το 2015.

«Μίλησα ήδη με τον Γιόχαν, ήταν καλά και πολύ συγκινημένος» είπε η Βάλστρεμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο ραδιόφωνο SR.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen, ο Γκούσταφσον έχει ήδη επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό τη Σουηδία, η πληροφορία αυτή όμως δεν επιβεβαιώθηκε από την υπουργό. «Σας καλώ όλους να σεβαστείτε τον Γιόχαν και την οικογένειά του και να τους αφήσετε να αποφασίσουν εάν και πότε θα μιλήσουν», πρόσθεσε η Βάλστρεμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Συρία: Η Ρωσία πήρε πίσω 32 παιδιά του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε η AANES

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr