Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Όλα εξαρτώνται από Ασφάλεια και Εγγυήσεις – Τίποτα δεν λύνεται εάν δεν λυθούν πρώτα αυτά

Κυπριακό: Όλα εξαρτώνται από Ασφάλεια και Εγγυήσεις – Τίποτα δεν λύνεται εάν δεν λυθούν πρώτα αυτά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλα στη Διάσκεψη για το Κυπριακό εξαρτώνται από τη διαπραγμάτευση που αφορά τις Εγγυήσεις και την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

Δίχως καμία πρόοδο σε αυτά τα ζητήματα, στα οποία εμπλέκονται κυρίως οι εγγυήτριες δυνάμεις, δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς.

Έτσι, σε ό,τι αφορά για το πώς θα γίνονται οι συναντήσεις των αντιπροσωπειών στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η εξής μορφή.

Τα πρωινά θα γίνονται οι συζητήσεις για το ζήτημα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, των αντιπροσώπων των Τουρκοκυπρίων, τις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως παρατηρητή.

Το απόγευμα θα γίνονται οι διαπραγματεύσεις σε μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Τουρκοκυπρίων σε σχέση με τα εκκρεμούντα ζητήματα της εσωτερικής πτυχής, ενώ παράλληλα θα γίνονται διαβουλεύσεις και για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις σε άλλη αίθουσα.

Ωστόσο, κυπριακές πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης προτίθεται εάν δεν υπάρξει η όποια πρόοδος στην πρωινή συνάντηση που αφορά την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις, η Κυπριακή Δημοκρατία να παρίσταται διαδικαστικά και μόνο στην απογευματινή συνάντηση με τους Τουρκοκύπριους που αφορά το εδαφικό και άλλα εσωτερικά ζητήματα.

Να σημειωθεί ότι η κόκκινη γραμμή της ελληνικής-κυπριακής πλευράς είναι η αποχώρηση του κατοχικού στρατού και η κατάργηση των Εγγυήσεων, οι Τούρκοι από την πλευρά τους αρνούνται να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το νησί και επιμένουν να συνεχίσουν να έχουν τον ρόλο της Εγγυήτριας δύναμης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr