Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανθρωποκυνηγητό της Interpol για 173 τζιχαντιστές του ISIS που έχουν αποστολή να χτυπήσουν στην Ευρώπη

Ανθρωποκυνηγητό της Interpol για 173 τζιχαντιστές του ISIS που έχουν αποστολή να χτυπήσουν στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Interpol για τον εντοπισμό 173 τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως για να αιματοκυλήσουν την Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι επίδοξοι ισλαμιστές τρομοκράτες δεν έχουν διαβεί το κατώφλι της Γηραιάς Ηπείρου.

Σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές Αρχές, η Interpol έχει τη λίστα με τα ονόματά τους έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες κι έγραφα που εντόπισαν σε κρησφύγετα της τρομοκρατικής οργάνωσης στις 27 Μαΐου.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τις στρατιωτικές ήττες τους στη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα “Guardian”.

Αρχικά, οι πληροφορίες συγκεντρώθηκαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, παραδόθηκαν στο FBI και στη συνέχεια έφτασαν στα χέρια των αξιωματικών της Interpol για να προωθηθούν στις αστυνομικές Αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Interpol φέρεται να ζήτησε από τα συνεργαζόμενα κράτη να μοιραστούν πληροφορίες, φωτογραφίες ή βιομετρικά δεδομένα των υπόπτων που εμφανίζονται στη λίστα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Ιnterpol δεν πιστεύει ότι κάποιος από τους επίδοξους τρομοκράτες έχει καταφέρει να βρεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά προτρέπει τις Αρχές να είναι σε επιφυλακή.

Η λίστα που έχει στα “χέρια” της η Interpol, έχει το “who’ s who” των ισλαμιστών τρομοκρατών: Από την ημερομηνία γέννησης και τους γονείς τους όπως και πολλές φωτογραφίες τους.

Η Ιντερπόλ κρούει τον κώδωνα τους κινδύνου επισημαίνοντας πως, με βάση τις πληροφορίες που διαθέτει,οι ισλαμιστές τρομοκράτες “έχουν εκπαιδευτεί για να κατασκευάζουν και να τοποθετούν στρατηγικά εκρηκτικούς μηχανισμούς με στόχο να προκαλέσουν θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η Interpol όπως και οι ευρωπαϊκές Αρχές θεωρούν ότι, “οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ταξιδέψουν διεθνώς για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr