Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υπ. Οικονομικών της Βαυαρίας αντιτίθεται στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρωζώνη

Ο υπ. Οικονομικών της Βαυαρίας αντιτίθεται στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρωζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μάρκους Σέντερ, κορυφαίο στέλεχος της συντηρητικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), βαυαρικού αδελφού κόμματος της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την αντίθεσή του στα σχέδια του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, δηλαδή τον διορισμό Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών και τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού των χωρών της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Οι προτάσεις του κ. Μακρόν, ο οποίος εξελέγη στην προεδρία της Γαλλίας τον Μάιο, αντιμετωπίστηκαν με επιφύλαξη από την κ. Μέρκελ, καθώς πολλοί στο Βερολίνο θεωρούν ότι η εφαρμογή τους θα σήμαινε ότι η Γερμανία θα επωμιζόταν κοινά χρέη.

Ο Μ. Σέντερ, υπουργός Οικονομικών της τοπικής κυβέρνησης της Βαυαρίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ότι ασφαλώς η Γερμανία πρέπει να μελετήσει το πώς μπορεί, μαζί με τη Γαλλία, να ενισχύσει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη.

Όμως αντιμετώπισε με σκεπτικισμό την ιδέα να διοριστεί υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, διότι βλέπει «με πολλή επιφύλαξη το κατά πόσον ένα επιπλέον πολιτικό αξίωμα αφ’ εαυτού θα βελτίωνε την αντικειμενικότητα των αποφάσεων» που λαμβάνονται.

Ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός πρόσθεσε επίσης ότι εάν διοριζόταν υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης και αποκτούσε δικαίωμα να επεμβαίνει στις δημοσιονομικές υποθέσεις των κρατών – μελών της στην περίπτωση που κυβερνήσεις δεν τηρούν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, αυτό θα αποτελούσε «τεράστια επέμβαση» στις εσωτερικές τους υποθέσεις.

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι η αλλαγή των συνθηκών της Ε.Ε. θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ένωση «μεταβίβασης κεφαλαίων από την πίσω πόρτα».

Ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών πρότεινε να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα του ελέγχου για το εάν τα κράτη μέλη εκπληρώνουν τα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ανατεθεί σε έναν ενισχυμένο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο οποίος θα πάρει τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου με ευρείες εξουσίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή που τραγουδούσε στο Ανόβερο (βίντεο)

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr