Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες μπούρδες Τσαβούσογλου: “Προέβλεψε” εμφύλιο στο Ιράκ λες και τώρα στο Ιράκ δεν έχουν εμφύλιο

Νέες μπούρδες Τσαβούσογλου: “Προέβλεψε” εμφύλιο στο Ιράκ λες και τώρα στο Ιράκ δεν έχουν εμφύλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ o εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στο Ιράκ, αφού το Ισλαμικό Κράτος αποτελείται από πρώην στελέχη της ιρακινής Αλ Κάιντα που συμμάχησαν με πρώην αξιωματούχους του Σαντάμ Χουσεΐν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτό το… αστέρι της παγκόσμιας διπλωματίας, ήρθε να “προβλέψει” ότι εάν το ιρακινό Κουρδιστάν κηρύξει την ανεξαρτησία του θα ακολουθήσει… εμφύλιος στο Ιράκ.

Να τονιστεί ότι οι Κούρδοι δεν είναι Άραβες και ένας υποτιθέμενος πόλεμος μεταξύ τους δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση εμφύλιος. Θα είναι αποσχιστικός, εθνικοαπελευθερωτικός αλλά όχι εμφύλιος.

Επίσης, η αναφορά σε κίνδυνο εμφυλίου είναι ανόητη, αφού στο Ιράκ μαίνεται εμφύλιος από το καλοκαίρι του 2014 μεταξύ των Ιρακινών σουνιτών τζιχαντιστών του ISIS και της σιιτικής κυβέρνησης της Βαγδάτης.

Οι αρλούμπες βεβαίως του Τσαβούσογλου δεν αφορούν την ιρακινή πραγματικότητα αλλά τους φόβους του, ότι εάν ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στο βόρειο Ιράκ θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα η διχοτόμηση της Τουρκίας, μιας και τα κουρδικά εδάφη που κατέχει η Τουρκία (νοτιοανατολική Τουρκία) θα θελήσουν να ενωθούν με το νέο κράτος.

Έτσι λοιπόν ο αμετροεπής και γνωστός μπουρδολόγος Τσαβούσογλου “προειδοποίησε” για εμφύλιο πόλεμο στο Ιράκ εξαιτίας της απόφασης της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης, στο ιρακινό Κουρδιστάν, να διοργανώσει δημοψήφισμα για ανεξαρτησία τον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Κούρδοι έχουν νόμιμο δικαίωμα να πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους, προβλέπεται από το νέο καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε στο Ιράκ μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, απλά μέχρι σήμερα δεν είχαν κάνει χρήση αυτού του δικαιώματός τους.

Η Τουρκία, να προσθέσουμε επίσης, διατηρεί καλές σχέσεις με το -σε μεγάλο βαθμό αυτόνομο στο βόρειο Ιράκ- ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο έχει διαχωρίσει τη θέση του από το παράνομο στην Τουρκία, αποσχιστικό και σοσιαλπατριωτικό Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Ωστόσο, η Άγκυρα θεωρεί ότι ενδεχόμενη ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τα τις κουρδικές επαρχίες που κατέχονται από την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν, που θα επιδιώξουν απόσχιση και ένωση σε ενιαίο κουρδικό κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr