Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

800 μαχητές των αραβικών φυλών Μπακάρα και Σαϊτάτ εντάχθηκαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

800 μαχητές των αραβικών φυλών Μπακάρα και Σαϊτάτ εντάχθηκαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια μεγάλη δύναμη μαχητών από τις αραβικές φυλές Μπακάρα και Σαϊτάτ, στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας, εγκατέλειψαν τις “Συριακές Επίλεκτες Δυνάμεις”, τον ένοπλο βραχίονα του κόμματος “Το Αύριο της Συρίας” υπό την ηγεσία του Αχμάντ Τζάρμπα που τάσσεται υπέρ του κοσμικού κράτους και εντάχθηκαν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Επτά μονάδες με συνολική δύναμη 800 άνδρες από τις δύο προαναφερθείσες φυλές με κοινή τους ανακοίνωση την Παρασκευή εξήγησαν ότι ενώ αρχικά εντάχθηκαν στις “Συριακές Επίλεκτες Δυνάμεις” για να απελευθερώσουν πόλεις και χωριά από το Ισλαμικό Κράτος, η έλλειψη σχεδιασμού και η απουσία στρατηγικής, ή ενός ξεκάθαρου προγράμματος είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο κενό σοβαρότητας στην επαναστατική διαδικασία.

“Εμείς, επτά τάγματα από τις φυλές Μπακάρα και Σαϊτάτ [σ.σ. η κανονική τους δύναμη είναι επτά λόχοι με τα δικά μας μεγέθη), διαχωριστήκαμε από τις Επίλεκτες Δυνάμεις και ενταχθήκαμε στο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Ντέιρ Αλ Ζουρ και πλέον θεωρούμε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ως την αναφορά μας και τη στρατιωτική μας ηγεσία και θα πολεμήσουμε υπό τη σημαία τους για να απελευθερώσουμε την πόλη μας από το Ισλαμικό Κράτος”, όπως αναφέρουν.

“Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που μας αποδέχθηκε και μας δίνει την ευκαιρία να ενταχθούμε στις γραμμές τους για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία. Ορκιζόμαστε στους μάρτυρές μας και στον λαό μας, ότι δεν θα υπολογίσουμε κανένα κόστος για να τους υπερασπιστούμε”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr