Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Ετοιμη να συλλάβει τον Πρόεδρο της Καταλονίας η Ισπανία

Bloomberg: Ετοιμη να συλλάβει τον Πρόεδρο της Καταλονίας η Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Ισπανία, Καταλονία,

Η ισπανική αστυνομία είναι έτοιμη να συλλάβει αμέσως τον Πρόεδρο της Καταλονίας  Kάρλες Πουτζδεμόν, εάν αυτός προχωρήσει στην κήρυξη της ανεξαρτησίας στο περιφερειακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της κυβέρνησης, τις οποίες επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Αν και η τελική απόφαση για το αν θα κινηθεί εναντίον του δεν έχει ακόμη ληφθεί, η αστυνομία της Ισπανίας έχει τοποθετήσει ανώτατους αξιωματικούς στην Καταλονία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση εάν η καταλανική αστυνομία προσπαθήσει να προστατέψει τον Πουτζδεμόν, ανέφερε μία από τις πηγές.

Αν ο Πουτζδεμόν προβεί σε μία πιο μετριοπαθή δήλωση που δεν θα προβλέπει την άμεση ανεξαρτησία της περιφέρειας, η κυβέρνηση της Μαδρίτης μπορεί να μη δράσει άμεσα.

Η Εθνική Αστυνομία και η Πολιτική Φρουρά διαθέτουν επαρκείς αξιωματούχους για να ξεπεράσουν οποιαδήποτε αντίσταση μπορεί να συναντήσουν, σύμφωνα με μία από τις πηγές, που είναι εξοικειωμένη με τις προετοιμασίες της κυβέρνησης. Και οι δύο πηγές ζήτησαν ανωνυμία.

Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ επεσήμανε ότι οποιαδήποτε τέτοια απόφαση θα έπρεπε να ληφθεί από δικαστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πουτζδεμόν αναμένεται να απευθυνθεί στο περιφερειακό κοινοβούλιο το απόγευμα, με πολλούς από τους υποστηρικτές του να επιθυμούν να ανακοινώσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 1 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπορέλ: Η Ισπανία, η Ιρλανδία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ θα αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr