Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εισέβαλε στην Ιντλίμπ σε συμφωνία με την Αλ Κάιντα – Δείτε τον πολεμικό χάρτη

Ο Ερντογάν εισέβαλε στην Ιντλίμπ σε συμφωνία με την Αλ Κάιντα – Δείτε τον πολεμικό χάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τουρκικά στρατεύματα, που εισέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αναπτύσσονται στην περιοχή κατόπιν συμφωνίας με τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, στην Ιντλίμπ έχει πατήσει μια δύναμη από 200 Τούρκους καταδρομείς με πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ τουρκικά τανκς έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων.

Η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι τζιχαντιστές της δεν θα προβάλλουν καμία αντίσταση στον τουρκικό στρατό που εισέρχεται στην Ιντλίμπ με ελάχιστη δύναμη υπό την επιρροή των μουτζαχεντίν (τζιχαντιστών) και λαμβάνοντας θέσεις ενάντια στις κουρδικές μονάδες στο γειτονικό καντόνι της Εφρίν.

Απροκάλυπτα η Τουρκία συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα ενώ η εισβολή της στην Ιντλίμπ δεν αποσκοπεί να χτυπήσει τους τζιχαντιστές αυτής της οργάνωσης, όπως αρχικά ισχυριζόταν, αλλά να περικυκλώσει τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

Όπως βλέπετε και στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, το μπλε βέλος με το κόκκινο περίγραμμα δείχνει την περιοχή που καταλαμβάνουν οι τουρκικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ιντλίμπ το βράδυ της Πέμπτης και είναι μια ζώνη μεταξύ του κουρδικού καντονιού της Εφρίν και της Αλ Κάιντα που απεικονίζεται με το σκούρο πράσινο χρώμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Levantine Greeks Brief European Parliament on the Plight of Syrian Christians

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr