Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Yeni Safak ισχυρίζεται ότι Κούρδοι, Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Άσαντ και τζιχαντιστές θα επιτεθούν στους Τούρκους

Η Yeni Safak ισχυρίζεται ότι Κούρδοι, Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Άσαντ και τζιχαντιστές θα επιτεθούν στους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ακραιφνώς ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, η οποία απηχεί τις προσωπικές απόψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίζεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, ότι οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, στήνουν παγίδες στα τουρκικά στρατεύματα που εισήλθαν στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας και τονίζει ότι Αμερικανοί και Κούρδοι συνεργάζονται σε κοινό μέτωπο ενάντια στην τουρκική στρατιωτική επιχείριση.

Ανάμεσα σε πολλά παραληρηματικά που γράφει η ανάρτηση διακρίνουμε τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει σχέδιο μεταφοράς “τρομοκρατών” από τον Άσαντ για να επιτεθούν στους Τούρκους, εννοώντας τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που χάνουν τις μάχες στη Ράκα και στη Ντέιρ Αλ Ζουρ και ότι η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ ματαίωσε τους ισραηλινούς σχεδιασμούς για τη δημιουργία “τρομοκρατικού διαδρόμου” στα νότια σύνορα της Τουρκίας.

Όταν η Τουρκία αναφέρεται σε “τρομοκρατικό διάδρομο” εννοεί τον “κουρδικό διάδρομο”, δηλαδή την ενοποίηση των κουρδικών εδαφών κατά μήκος των νότιων συνόρων της από το Ιράκ μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η Τουρκία τρέμει αυτό τον “διάδρομο” διότι θεωρεί ότι όχι μόνο θα την περιθωριοποιήσει γεωπολιτικά ως χώρα αλλά και θα είναι η αρχή του διαμελισμού της.

Σύμφωνα πάντα με τη Yeni Safak, δηλαδή με τον ίδιο τον Ερντογάν, ο “κουρδικός διάδρομος” είναι σχέδιο του Ισραήλ.

Η Yeni Safak ισχυρίζεται ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που κατέθεσαν τα όπλα τους και απεγκλωβίστηκαν το Σάββατο από την πολιορκημένη Ράκα [διαβάστε εδώ], δεν θα μεταφερθούν στη Ντέιρ Αλ Ζουρ αλλά στην Ιντλίμπ για να επιτεθούν στους Τούρκους. Πέρα από το γελοίο του ισχυρισμού, αφού είναι μόνο 275 τζιχαντιστές αυτοί που βρήκαν από τη Ράκα, οι περισσότεροι είναι τραυματίες και ηλικιωμένοι. Δείτε τους σε φωτογραφία:

Οι εικονιζόμενοι και σε αυτά τα χάλια τρομοκράτες, που βγήκαν από τη Ράκα αφού κατέθεσαν τα όπλα τους μαζί με τις οικογένειές τους, είναι το “μυστικό όπλο” που θα επιτεθεί στους Τούρκους. Εάν σοβαρολογεί η Yeni Safak, μάλλον οι Τούρκοι έχουν αχαλίνωτες φοβίες.

Η Yeni Safak γράφει ακόμα ότι οι Κούρδοι αντάρτες έχουν άμεση πληροφόρηση από τους Αμερικανούς στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και ότι οι Αμερικανοί θα τους υποστηρίξουν με πληροφορίες για να πολεμήσουν και τους Τούρκους στην Ιντλίμπ.

Εάν αληθεύουν όσα υποστηρίζει η Yeni Safak για τη στενή συνεργασία Κούρδων και Αμερικανών κατά της Τουρκίας, τότε η Τουρκία είναι “τελειωμένη”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr