Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι οπλισμένοι με τανκς και τεθωρακισμένα λένε στον Ερντογάν “έλα εάν τολμάς” (βίντεο)

Οι Κούρδοι οπλισμένοι με τανκς και τεθωρακισμένα λένε στον Ερντογάν “έλα εάν τολμάς” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του αυτόνομου κουρδικού καντονιού στην Εφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, που περικυκλώνεται από τον τουρκικό στρατό τόσο από το τουρκικό όσο και από το συριακό έδαφος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση ύστερα από τις τελευταίες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα εκκαθαρίσει τις κουρδικές δυνάμεις από την Εφρίν.

“Ο εισβολέας τουρκικός στρατός συνεχίζει να αναπτύσσει στρατιωτικό εξοπλισμό, τανκς και μεγάλους αριθμούς στρατιωτών στο συριακό έδαφος. Σε ορισμένες εικόνες που έχουν δημοσιευτεί στα ΜΜΕ φαίνονται τζιχαντιστές της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα [νυν Ταχρίρ Αλ Σαμ, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία] να αναπτύσσει τουρκικά στρατιωτικά οχήματα κατά μήκος του καντονιού της Εφρίν.

Και επιπλέον, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί το καντόνι της Εφρίν, ζητώντας από τις [Μονάδες Προστασίας του Λαού/Γυναικών] YPG/YPJ να εγκαταλείψουν την Εφρίν. Οι YPG/YPJ είναι τέκνα αυτής της γης και υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Ως Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων του καντονιού της Εφρίν απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο τουρκικό κράτος να σταματήσει την εισβολή, τις προσπάθειες και τις απόπειρές του”.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, εκατοντάδες Κούρδοι μαχητές συγκεντρώθηκαν και διακήρυξαν την απόφασή τους να υπερασπιστούν την Εφρίν και τον λαό της, δηλώνοντας ότι “το πέρασμα των συνόρων της Εφρίν θα παραμείνει ένα όνειρο για την Τουρκία”.

Οι Κούρδοι της Συρίας ανάρτησαν και το ακόλουθο βίντεο που δείχνει τις δυνάμεις τους, με τανκς και τεθωρακισμένα, να συγκεντρώνονται για να “υποδεχτούν” τους Τούρκους:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr