Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις θέλουν περισσότερες γυναίκες, μουσουλμάνους και ομοφυλόφιλους

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις θέλουν περισσότερες γυναίκες, μουσουλμάνους και ομοφυλόφιλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν εκστρατεία στρατολόγησης με στόχο υποψήφιους  διαφορετικών θρησκειών, φύλου, σεξουαλικότητας, και προέλευσης ώστε να αντιμετωπίσουν την έλλειψη στρατιωτών.

Μια εκστρατεία στρατολόγησης άρχισε πριν από μερικούς μήνες και αυτό το σαββατοκύριακο νέα μηνύματα θα μεταδοθούν από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και στο Ίντερνετ.

Βίντεο, αποσπάσματα των οποίων έχουν μεταδοθεί, έχουν στόχο να καθησυχάσουν μεταξύ άλλων τις γυναίκες, τους ομοφυλοφίλους, τους μουσουλμάνους ότι θα είναι αποδεκτοί στους κόλπους του στρατεύματος, απαντώντας σε ερωτήσεις όπως «Μπορώ να είμαι γκέι στον στρατό;», «θα με ακούν στον στρατό;» ή ακόμη «θα μπορώ να ασκώ τα θρησκευτικά καθήκοντά μου στον στρατό;».

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, στρατηγός Σερ Νικ Κάρτερ, εξήγησε ότι ο στρατός ξηράς συνήθιζε να στρατολογεί «λευκούς νέους 16 έως 25 ετών και γύρω μας δεν υπάρχουν πια τόσοι όσοι στο παρελθόν. Η κοινωνία μας αλλάζει».

«Η εκστρατεία αυτή είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσουμε ότι δεν διαθέτουμε πλέον αυτή τη στιγμή έναν αρκετά πολυάριθμο στρατό, ότι η δημογραφία της χώρας μας άλλαξε και ότι οφείλουμε να προσεγγίσουμε μια ευρύτερη κοινότητα», πρόσθεσε.

Το 2017 ο στρατός αριθμούσε λίγο περισσότερα από 78.000 μόνιμα μέλη, σημαντικά κάτω από τον κυβερνητικό στόχο για 82.000 μέχρι το 2020.

Όμως πολλές επικρίσεις διατυπώθηκαν σε βάρος του στρατού, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι υπέκυψε στην «πολιτική ορθότητα».

«Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον στρατό δεν ανησυχούν αν θα ακούγονται ή αν θα μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους», δήλωσε στο BBC ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, πρώην διοικητής των βρετανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

«Αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν τη μάχη, θα τους προσελκύσουν οι εικόνες μάχης επειδή αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι κατατάσσονται στον στρατό».

Ο Νικ Κάρτερ υπεραμύνθηκε της εκστρατείας, λέγοντας ότι είναι «πολύ υπερήφανος που ο στρατός σέβεται αληθινά την εθνική και κοινωνική προέλευση και το φύλο εκάστου» και διαβεβαιώνοντας ότι αυτούς τους εννέα τελευταίους μήνες, τα αιτήματα στρατολόγησης είχαν αυξηθεί κατά 30% έως 35%.

«Είμαστε το είδος του εργοδότη που δεν έχει διαφορετική κλίμακα αμοιβών, είναι η ίδια όποιο κι αν είναι το φύλο σας», πρόσθεσε ο αρχηγός του στρατού, μιλώντας στο BBC.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr