Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτσι θα επιτεθούν οι Τούρκοι στους Κούρδους στην Εφρίν – Με 25.000 άνδρες υπό τον Μετίν Τεμέλ (χάρτης)

Έτσι θα επιτεθούν οι Τούρκοι στους Κούρδους στην Εφρίν – Με 25.000 άνδρες υπό τον Μετίν Τεμέλ (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο μεραρχίες «ειδικά εκπαιδευμένων Τούρκων στρατιωτών» έχουν παρατάξει οι Τούρκοι για να εισβάλουν στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Την εισβολή θα διοικεί ο Τούρκος αντιστράτηγος Μετίν Τεμέλ (Metin Temel), διοικητής της Δεύτερης Τουρκικής Στρατιάς, η οποία έχει υπό την ευθύνη της τη φύλαξη των νότιων συνόρων της Τουρκίας.

Το τουρκικό σχέδιο εισβολής, σύμφωνα με τη Yeni Safak, προβλέπει τα τουρκικά στρατεύματα να περικυκλώσουν την Εφρίν και στη συνέχεια να εισέλθουν σε αυτήν από όλες τις πλευρές.

Από τα δυτικά, από την τουρκική επαρχία Χατάι, από τα βόρεια από την τουρκική επαρχία Κιλίς, από τα ανατολικά από την τουρκοκρατούμενη συριακή πόλη Αζάζ και νότια από την τουρκοκρατούμενη ζώνη στα βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ.

Δείτε στον ακόλουθο πολεμικό χάρτη πώς θα εισβάλουν οι Τούρκοι:

Την Τετάρτη συγκεντρώθηκαν στα σύνορα της Τουρκίας με την Εφρίν, στην επαρχία Χατάι (Αντιόχεια), τουρκικά τανκς, τεθωρακισμένα και αναπτύχθηκαν και μονάδες πεζικού.

Από το περασμένο Σάββατο το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει σε καθημερινή βάση τις θέσεις των Κούρδων πολιτοφυλακών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στον θύλακα της Εφρίν.

Η τουρκική εισβολή στην Εφρίν θα στηριχτεί στο μεγαλύτερο βαθμό στην αεροπορική υποστήριξη, επειδή το έδαφος βραχώδες και δασώδες δεν ευνοεί την ευρεία ανάπτυξη τουρκικών τανκς.

Οι Τούρκοι στις χερσαίες δυνάμεις που θα χρησιμοποιήσουν βασίζονται ιδιαιτέρως στους κομάντος και στους χωροφύλακες.

Ο τουρκικός στρατός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τηλεκατευθυνόμενα ντρον για να παρακολουθεί τις κινήσεις των κουρδικών μονάδων.

Τούρκοι καταδρομείς θα περιπολούν στα σύνορα για να μην εισέλθουν κουρδικές ομάδες στο έδαφος της Τουρκίας και Τούρκοι κομάντος του πολεμικού ναυτικού θα λάβουν μέρος στην επιχείριση για τον εντοπισμό παγίδων με εκρηκτικά και υπόγειων τούνελ.

Οι δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού θα έχουν στο πλευρό τους και 5.000 ισλαμιστές παραστρατιωτικούς μισθοφόρους του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Μάλιστα οι «γενναίοι» Τούρκοι θα στείλουν τους μισθοφόρους ισλαμιστές στην πρώτη γραμμή, στην εμπροσθοφυλακή, ώστε αυτοί να έχουν και τις μεγαλύτερες απώλειες από τα κουρδικά πυρά.

Συνολικά οι Τούρκοι θα αναπτύξουν περίπου 25.000 άνδρες, 20.000 Τούρκους και 5.000 ισλαμιστές του FSA, απέναντι σε άγνωστο αριθμό Κούρδων μαχητών.

Να σημειωθεί ότι στην επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη», δηλαδή στην προηγούμενη τουρκική εισβολή στη Συρία (24 Αυγούστου 2016 – 29 Μαρτίου 2017), οι Τούρκοι έστειλαν 8.000 στρατιώτες τους και περίπου 4.000 ισλαμιστές.

Οι Τούρκοι έχασαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 71 άνδρες και οι ισλαμιστές 600, επειδή και σε εκείνη την επιχείριση οι FSA ήταν εμπροσθοφυλακή.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι, επειδή γνωρίζουν ότι θα πολεμήσουν ενάντια στους καλά εξοπλισμένους με αμερικανικά όπλα Κούρδους, κινητοποιούν διπλάσιο αριθμό ανδρών.

Οι δυνάμεις των Κούρδων στον θύλακα της Εφρίν δεν είναι γνωστές. Γνωρίζουμε όμως ότι τις προηγούμενες ημέρες ενισχύθηκαν με μονάδες από άλλες κουρδοκρατούμενες περιοχές της Συρίας που έφτασαν στον προορισμό τους περνώντας μέσα από εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι η Δαμασκός διαμήνυσε ότι θα θεωρήσει την τουρκική εισβολή στην Εφρίν «επιθετική ενέργεια» και απείλησε να καταρρίψει τα τουρκικά αεροσκάφη που θα επιτεθούν στους Κούρδους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr