Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηττήθηκαν οι Κούρδοι από τους τζιχαντιστές: Έχασαν δύο πόλεις, ένα φράγμα και δέκα χωριά

Ηττήθηκαν οι Κούρδοι από τους τζιχαντιστές: Έχασαν δύο πόλεις, ένα φράγμα και δέκα χωριά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κανείς δεν μοιάζει ικανός, ούτε ο ιρακινός στρατός, ούτε ο κουρδικός στρατός, να σταματήσουν την προέλαση των τζιχαντιστών που σαν μαύρη σκιά έχουν χυθεί στη Μεσοποταμία.

Οι ένοπλοι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (πρώην ISIS – ΙΚΙΛ) κατέλαβαν την Κυριακή το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ στη Μοσούλη, μετά την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως επιβεβαίωσαν κουρδικές πηγές.

Οι Πεσμεργκά (έτσι ονομάζεται ο κουρδικός στρατός), υποχώρησαν από το φράγμα της Μοσούλης στον Τίγρη ποταμό, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, αφού οι τζιχαντιστές τους έδωσαν τελεσίγραφο δύο ωρών να αποχωρήσουν χωρίς μάχη. Στην ουσία παρέδωσαν το φράγμα στους τζιχαντιστές.

Με την κατάληψη του στρατηγικού φράγματος της Μοσούλης, οι ισλαμιστές τρομοκράτες αφενός μεν ελέγχουν το νερό, αφετέρου έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πλημμύρες σε μεγάλες πόλεις του Ιράκ.

Επίσης, την Κυριακή οι τζιχαντιστές κατέλαβαν δύο ακόμη πόλεις στο βόρειο Ιράκ, τη Σίντζαρ και την Ουάνα, αφού εκδίωξαν τους Κούρδους στρταιώτες, συνεχίζοντας την προέλαση τους στα κουρδικά εδάφη.

Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών έχει περιέλθει και η πόλη Ζούμαρ, αλλά και η πετρελαιοπηγή Άιν Ζάλα και περίπου 10 ακόμη χωριά στην περιοχή.

«Οι πεσμεργκά (κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας) αποσύρθηκαν από τη Σίντζαρ, το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην πόλη», δήλωσε ο Χάιρ Σιντζάρι. «Ύψωσαν τη σημαία τους στα κυβερνητικά κτίρια», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK).

Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμάρια μετέδωσε επίσης την είδηση για την κατάληψη της πόλης, ενώ πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές επέτρεψαν στους κατοίκους να την εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν καταφύγιο στην αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν. Στην πόλη Σίντζαρ ζουν κυρίως μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των γεζίντι, του οποίους οι ισλαμιστές θεωρούν άπιστους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr