ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουλήκι ενός μέτρου ζούσε στην πατούσα άνδρα

Σκουλήκι ενός μέτρου ζούσε στην πατούσα άνδρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Σίδνεϊ,

Ο 38χρονος μετανάστης από το Σουδάν που ζει στη Μελβούρνη, δεν είχε αντιληφθεί ότι ένα σκουλήκι βρισκόταν μέσα στο σώμα του.

Τα υπολείμματα από το μήκους ενός μέτρου σκουλήκι φαίνονται καθαρά σε ακτινογραφία που έγινε στο νοσοκομείο St. Vincents του Σίδνεϊ.

Ο άνδρας, που έφτασε στην Αυστραλία πριν από τέσσερα χρόνια, επισκέφθηκε τους γιατρούς, διαμαρτυρόμενος για το πρησμένο πόδι του το οποίο τον πονούσε επί περίπου ένα χρόνο, γράφει η «Sydney Morning Herald».

Σύμφωνα με τον γιατρό Τζόναθαν Ντάρμπι, η ακτινογραφία έδειξε ότι δύο κομμάτια από το «σκουλήκι της Γουινέας» είχαν κουλουριαστεί στον αστράγαλο και την πατούσα του άνδρα.

Όπως τόνισε, το σκουλήκι είχε προφανώς πεθάνει και είχε αρχίσει να εκφυλίζεται μέσα στο σώμα του άνδρα. Κανονικά τα σκουλήκια αυτά ζουν στο έντερο και εισέρχονται στο σώμα μέσω των προνυμφών από το μολυσμένο πόσιμο νερό. Σκάβουν μέσα στη σάρκα και «δραπετεύουν» μόλις βρουν μια αμυχή στο δέρμα.

«Αυτή η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Μπορεί να παραμένει μέσα στο ανθρώπινο σώμα ζωντανό για χρόνια ή να πεθάνει και να προκαλέσει προβλήματα στην περιοχή όπως στον συγκεκριμένο ασθενή» δήλωσε ο Δρ. Ντάρμπι.

Το παράσιτο, το οποίο απαντάται στο Νότιο Σουδάν, την Αιθιοπία, την Γκάνα και το Τσαντ, δεν μπορεί να θεραπευτεί και δεν μπορεί να μολύνει κάποιον άλλον.

Ο 38χρονος άνδρας έχει αναρρώσει πλήρως μετά την επέμβαση για την αφαίρεση του σκουληκιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας για Κίνα: «Ως Έλληνας, γνωρίζω καλά αυτό που αναφέρεται ως “Παγίδα του Θουκυδίδη”»

Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι πήγε στη Μόσχα 48 ώρες πριν τον πόλεμο για τους Έλληνες της Μαριούπολης – Ο Λαβρόφ τον διαβεβαίωνε ότι μία εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ανοησία!

Νίκος Δένδιας για ΝΑΤΟ: «Είναι προς όφελος του λαού των ΗΠΑ να συνεχίσουν να συμμετέχουν και να δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη»

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Υφ. Εξωτερικών της Αυστραλίας «τη σημασία προστασίας των θαλάσσιων οδών στο πλαίσιο της UNCLOS»

Ο Νίκος Δένδιας με Ελληνοαυστραλούς δημοσιογράφους: «Διαπίστωσα με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη δύναμη, τη ζωντάνια και τη δυναμική του Ελληνισμού της Αυστραλίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr