ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλεβίτες, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί μέσω βίντεο, που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, ότι θα δολοφονήσει τον Πρόεδρο Ομπάμα, τον οποίο αποκαλεί “άπιστο”.
Στο βίντεο οι τζιχαντιστές δείχνουν τον αποκεφαλισμό ενός Σύρου κυβερνητικού στρατιώτη, Αλεβίτη στο θρήσκευμα. “Το Ισλαμικό Κράτος είναι εδώ και παραμένει στα εδάφη της Συρίας”, λέει ένας τζιχαντιστής δίπλα στο άψυχο αποκεφαλισμένο σώμα του Αλεβίτη.
“Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ήταν ένα αλεβίτικο γουρούνι”, λέει ο τζιχαντιστής που συνεχίζει απειλώντας ότι έρχεται και η σειρά του Ομπάμα, επειδή και αυτός είναι ένας “άπιστος”.
Οι Αλεβίτες είναι αίρεση του Ισλάμ, για πολλούς θεωρούνται εντελώς ξεχωριστή θρησκεία. Υποστηρίζουν το κοσμικό κράτος, την ισότητα ανδρών και γυναικών, τιμούν την εργασία, τον Άγιο Γεώργιο και την Παναγιά.
Δεν έχουν τζαμιά αλλά “οίκους συναθροίσεως”. Στην Τουρκία είναι το 25% του πληθυσμού, αν και διώκονται από το τουρκικό κράτος, στη Συρία αποτελούν την άρχουσα τάξη. Αλεβίτης είναι και ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ.
Θεωρούνται απόγονοι παλιών γνωστικών κοινοτήτων που αναγκάστηκαν να εξισλαμιστούν. Η φιλοσοφία τους είναι βαθιά επηρεασμένη από τον πλατωνισμό. Οι Αλεβίτες, ως πλατωνικοί γνωστικοί, συμμετέχουν στα σοσιαλιστικά και αριστερά κινήματα και στον τεκτονισμό.























































