Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας στη Βουλγαρία

Κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας στη Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι βουλγαρικές υπηρεσίες δεν έχουν προς το παρόν πληροφόρηση για προετοιμασία, ή διεξαγωγή τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας στη Βουλγαρία,δήλωσε ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (SANS), Βλαντίμιρ Πισάντσεφ.

Ο επικεφαλής της SANS ενημέρωσε χθες την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Εποπτεία των Υπηρεσιών Ασφάλειας, την Εφαρμογή και Χρήση Ειδικών Μέσων Ερευνών και την Πρόσβαση σε Δεδομένα, υπό τον νόμο περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

“Βλέπετε την κατάσταση και τι συμβαίνει γύρω μας και στην Ευρώπη”, τόνισε και πρόσθεσε ότι η SANS δεν έχει πληροφόρηση για τρομοκρατικούς πυρήνες στη Βουλγαρία. Η δημιουργία τέτοιου πυρήνα αποτράπηκε με την επιχείρηση στην περιοχή του Πάζαρτζικ, στο τέλος του περασμένου χρόνου, επισήμανε ο κ. Πισάντσεφ.

Ο επικεφαλής τη SANS αναφέρθηκε στην εκτεταμένη επιχείρηση των υπηρεσιών ασφάλειας, που διεξήχθη στο τέλος Νοεμβρίου, στην περιοχή της κεντρικής Βουλγαρίας, με στόχο τον εντοπισμό υπόπτων για διασυνδέσεις με την οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος”.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Ντιμίτερ Λαζάροφ, εξέφρασε ικανοποίηση για τα μέτρα και την ανάλυση που παρουσιάστηκε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφάλειας.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι το έργο τους είναι καλό και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν με συνεχή συντονισμό μεταξύ τους.

Ο κ. Πισάντσεφ σημείωσε, ότι υπάρχει συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών, επειδή η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί να διεξαχθεί από μία χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr