ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

















































Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθη ο 34χρονος ανιψιός - Η κληρονομιά με τα πολλά λεφτά
Δημοσκόπηση: Πέφτει κι' άλλο η ΝΔ - Ανεβαίνει ο Τσίπρας - Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά
Συρία: Οι YPJ ανακοίνωσαν τον θάνατο καπετάνισσάς τους - Δέσμευση για συνέχιση του αγώνα
«Καρφώνει» Ζελένσκι και Ευρωπαίους ο Τραμπ: «Δεν θέλουμε να χάνουμε το χρόνο μας»
Η επεισοδιακή κατάθεση του «Φραπέ» για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση σε τρία μέτωπα εναντίον των Κούρδων Πεσμεργκά στην πόλη των Γιαζίντι, Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με τον Κούρδο διοικητή της πρώτης γραμμής των Πεσμεργκά στη Σιντζάρ, Μπαχράμ Αρίφ Γιασίν (Bahram Arif Yassin), την Παρασκευή το βράδυ το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Πεσμεργκά σε τρεις συνοικίες της πόλης, στις Μπαρμπαρόζ, Χαΐ Αλ Σουχάντα και Χαΐ Λα Νασίρ.
Οι Πεσμεργκά αμύνθηκαν νικηφόρα σε κάθε επίθεση των τζιχαντιστών και τους κατάφεραν βαριές απώλειες. “Αφού τους αποκρούσαμε στη συνέχεια επιτεθήκαμε στις θέσεις τους και σκοτώσαμε πολλούς τζιχαντιστές”, δήλωσε ο διοικητής Γιασίν στο BasNews.
Οι οδομαχίες μεταξύ Πεσμεργκά και τζιχαντιστών συνεχίζονται μέσα στη Σιντζάρ.
Η Σιντζάρ, πόλη στο βόρειο Ιράκ με πληθυσμό κυρίως Κούρδους Γιαζίντι, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο, αλλά τον προηγούμενο μήνα οι δυνάμεις των Πεσμεργκά με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατάφεραν να εισέλθουν ξανά στην πόλη, όπου και δίνουν σκληρές μάχες σπίτι με σπίτι για να διώξουν τους τζιχαντιστές.






















































