Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Παπαδημούλης: “Θέλουν την Ελλάδα αποικία χρέους για πολλές δεκαετίες”

Δημ. Παπαδημούλης: “Θέλουν την Ελλάδα αποικία χρέους για πολλές δεκαετίες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, ΣΥΡΙΖΑ,

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (Β.Λυριτζής – Δ.Οικονόμου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Όλο αυτό το «μπίρι-μπίρι» που ονομάζεται διαπραγμάτευση οφείλεται σε δύο παράγοντες: ο ένας είναι ο φόβος της εκλογικής συντριβής για τα συγκυβερνώντα κόμματα, που αναγκάζονται και μετά τις Απόκριες να «μασκαρεύονται» τους σκληρούς διαπραγματευτές, κι ο άλλος είναι ότι οι Τροικανοί, επειδή δεν εμπιστεύονται την ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, στην οποία χρεώνουν τη γραφειοκρατία, το πελατειακό σύστημα, τη διαφθορά κ.ο.κ, θέλουν να δεσμεύσουν τη χώρα, πριν υπάρξουν εθνικές εκλογές και νέα κυβέρνηση, με νέο Μνημόνιο που θα βαφτιστεί αλλιώς. Προσπαθούν δηλαδή να δέσουν ακόμη περισσότερο χειροπόδαρα τη χώρα, ως αποικία χρέους για δεκαετίες.

Ανακεφαλαιοποίηση, δημοσιονομικό και χρηματο-οικονομικό κενό: αυτό είναι το διά ταύτα

Το Ινστιτούτο Μπρούγκελ, που έχει έδρα τις Βρυξέλλες και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι εάν δεν πάμε σε «κούρεμα» χρέους και πάμε στη λύση των Γερμανών -παράταση και μείωση επιτοκίων- τότε μέχρι το 2030 η Ελλάδα θα είναι υπερχρεωμένη, χωρίς ανάπτυξη, λίγο-πολύ στα σημερινά χάλια. Επομένως, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. και για μας, αλλαγή πολιτικής σημαίνει άλλη κυβέρνηση. Το διά ταύτα έγκειται τελικά στο πόσα χρήματα θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που εγείρεται από το ΔΝΤ, προκειμένου να «κλειδώσει» νέο Μνημόνιο τώρα, με κυβέρνηση Σαμαρά. Επίσης στο τι θα γίνει με το δημοσιονομικό κενό και το χρηματο-οικονομικό κενό για τα επόμενα χρόνια.

Αρνητικός ο αντι-αριστερός φανατισμός Σαμαρά & η μη θεσμική αντιμετώπιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Πάμε στην κορύφωση της διαπραγμάτευσης, που εκκρεμεί μήνες τώρα, και ουσιαστικά δεν ξέρουμε ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για το χρέος. Εμείς έχουμε πει: διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Aυτό θέτουμε στο τραπέζι. Αν ο πρωθυπουργός, που μέχρι τώρα έχει τορπιλίσει και συζήτηση στη Βουλή και σύσκεψη αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητήσει αύριο από τον Αλ.Τσίπρα συνάντηση για όλα αυτά, θα πάμε να συζητήσουμε, παρά τις διαφορές μας. Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μια φάση όπου κάθε προσπάθεια προσέγγισης αυτών των θεμάτων, ακόμη και αντιπαράθεσης, τορπιλίζεται με ευθύνη Σαμαρά. Είναι πολύ αρνητικός αυτός ο αντι-αριστερός φανατισμός και η μη θεσμική αντιμετώπιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκ μέρους του κ.Σαμαρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

Δημοσκόπηση Marc: Τη δεύτερη θέση διεκδικεί το αναμενόμενο κόμμα Τσίπρα

Δημοσκόπηση GPO: 25,2% ΝΔ – 21,8% έως 33,8% ο Τσίπρας – Το 70% θέλει ο Μητσοτάκης να φύγει ΤΩΡΑ

Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε «Ευρωπαϊκή ΑΟΖ» για τη Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...