ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βράζουν» τα Βαλκάνια – Η Αλβανία απειλεί με ένωση με το Κόσοβο

«Βράζουν» τα Βαλκάνια – Η Αλβανία απειλεί με ένωση με το Κόσοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκ νέου ανεβάζει το γεωπολιτικό θερμόμετρο των Βαλκανίων στα ύψη ο Αλβανός πρωθυπουργός, απειλώντας ότι η Αλβανία θα ενωθεί με το Κόσοβο σε περίπτωση που η ΕΕ συνεχίσει να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσσυφοπεδίου. Παράλληλα, χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός να καθυστερεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες του Κοσόβου που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Προέχει η ενοποίηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο αν η ΕΕ συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίησή τους με τον κλασικό τρόπο» δήλωσε ο Ράμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Πρίστινας από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

Από την πλευρά του ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «τα λόγια του Ράμα δεν αποτελούν απειλή, αλλά ρεαλιστική προοπτική που θα υλοποιηθεί στο μέλλον, εφόσον συνεχιστεί η απομόνωση του Κοσόβου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Άμεση απάντηση από τη Σερβία

Όπως ήταν αναμενόμενο η απαντηση από την πλευρά της Σερβίας ήταν άμεση και ήρθε από τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Υπόσχομαι στον πρωθυπουργό Ράμα, ότι η Αλβανία και το Κόσοβο ποτέ δεν θα ενωθούν, με το κλασικό, όπως λέει, τρόπο. Καλώ τους ηγέτες των Αλβανών να πάψουν να προκαλούν αστάθεια στην περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σερβία: Οι φοιτητές έκαναν κόμμα και κατεβαίνουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Οκτωβρίου – Στο ψηφοδέλτιο και ο Μποντίρογκα

Who is Arben Llalla, who pretends to be the “imaginary hero” of the Turco-Albanians and “targets” Greeks of Northern Epirus

Ποιος είναι ο Αρμπέν Λλάλλα που παριστάνει τον «φανταστικό ήρωα» των Τουρκαλβανών και «στοχοποιεί» Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

Οι μουσουλμάνοι της Σερβίας ενώθηκαν μετά από 20 χρόνια

Χαλκιδική: Άγριος ξυλοδαρμός οδηγού απορριμματοφόρου από Σέρβους τουρίστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr