ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν θέλουμε μία Ευρώπη – φρούριο, το μήνυμα Αβραμόπουλου

Δεν θέλουμε μία Ευρώπη – φρούριο, το μήνυμα Αβραμόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν θέλουμε μία Ευρώπη-φρούριο, θέλουμε μια Ευρώπη που να προστατεύει τα σύνορα της και ταυτόχρονα να διευρύνει τις δυνατότητες έρευνας και διάσωσης των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο», δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το μεταναστευτικό και τις πρόσφατες τραγωδίες στη θάλασσα της Μεσογείου.

Ο Έλληνας επίτροπος χαρακτήρισε τη συζήτηση ιστορική και ανακοίνωσε ότι στις 13 Μαΐου, η Κομισιόν θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο Μετανάστευσης, μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί μία πλήρης προσέγγιση της ΕΕ στα θέματα της μετανάστευσης.

Επιγραμματικά ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ανάμεσα σ΄ αυτά που θα πρέπει άμεσα να γίνουν, είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τους διακινητές μεταναστών και τις πηγές χρηματοδότησης τους, καθώς και να επανεξετασθούν οι κανόνες του Δουβλίνο, για να δούμε -όπως χαρακτηριστικά είπε- εάν λειτουργούν σωστά.

Η ευρωπαϊκή ατζέντα μετανάστευσης αποτελεί την επόμενη ευκαιρία δράσης της ΕΕ, κατέληξε ο Έλληνας επίτροπος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα για την άρση ασυλίας του- Τα τρία αδικήματα που τον βαραίνουν

Δ. Αβραμόπουλος: Στο υπ. Δικαιοσύνης το αίτημα άρσης ασυλίας του για το Qatargate

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Παρέμβαση Φαραντούρη για IMEC στη σκιά συμφωνίας Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας: «Η Ελλάδα χάνει το τρένο;»

Στο ΥΠΕΞ συνάντηση Γεραπετρίτη-Χάφταρ – Τι συζήτησαν για τις σχέσεις Ελλάδας και Κυρηναϊκής (Ανατ. Λιβύη)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr