ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών,


















































Θεοκάπηλος γιατρός; Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος «το έλεγε και το ξαναέλεγε, ότι είναι κάτω από τον Θεό»
Δημοσκόπηση Prorata: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ - Πόσους ψηφοφόρους χάνει η ΝΔ από τον Σαμαρά
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά το «κεφάλι» του εχθρού του λαού Μαρινάκη
Ο Μητσοτάκης ζητά άλλη μια τετραετία για να λύσει τα προβλήματα του Καστελλόριζου - Επτά χρόνια δεν ήταν αρκετά
Ο Τραμπ επιθυμεί και προβλέπει μία ενωμένη Ιρλανδία - Η αντίδραση του Λονδίνου 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σοκάρει η πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για δωρεάν εργασία των νέων 15-24 ετών (μπορεί και 29 ετών σύμφωνα με διευρυμένο ορισμό), θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η ανεργία, σύμφωνα με εισήγησή του.
Στη μηνιαία έκδοση «Ελληνική Οικονομία», το ΚΕΠΕ, που λειτουργεί συμβουλευτικά προς την κυβέρνηση, προτείνει να καταργηθεί ο κατώτατος μισθός σε νέους για έναν χρόνο από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση για την πρόσληψή τους.
Επίσης τονίζεται ότι πρέπει να θεσπιστούν κίνητρα αποδοτικότητας, προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (ωράριο, συνθήκες απασχόλησης, κτλ.), αλλά και να αντικατασταθεί το επίδομα ανεργίας με επίδομα απασχόλησης στα πρότυπα της επιταγής εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην περίπτωση των νέων και των εργαζομένων κοντά στη συνταξιοδότηση.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών οι προτάσεις αυτές ανήκουν στον εμπειρογνώμονα του ΚΕΠΕ Ι. Χολέζα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ειδικά στους νέους ξεπερνάει το 50%.























































