ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πυρκαγιά, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,


















































Ξέφυγε ο τουρκεμένος Κούρδος γενίτσαρος Φιντάν κι απείλησε με πόλεμο το Ισραήλ
Αλέξης Τσίπρας: Έτσι θα κυβερνήσω! 20 άξονες κοινωνικής δικαιοσύνης - Για τον λαό και την πατρίδα με πολιτική αρετή και
Η Χαλκιδική στις φλόγες και ένας «εκσυγχρονιστής» Σκέρτσος κάνει «στατιστική αλχημεία» - Απέχθεια της ΕΛ.Α.Σ. για τον σημιτικό πρώην ΠΑΣΟΚο
Η ΕΛ.Α.Σ. «τσάκισε» τις προχειρότητες του «εκσυγχρονιστή» Πιερρακάκη: Δεν θα επιτρέψουμε «την επικράτηση σκοπιμοτήτων και ασυδοσίας στο χώρο της ανώτατης
Πρόεδρος του Λιβάνου: Η Χεζμπολάχ πρέπει να καταστραφεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύσκεψη στο υπουργείο Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) πραγματοποιείται από τις 17:00 το απόγευμα προκειμένου να συζητηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων η διαχείριση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το τοξικό νέφος που έχει προκαλέσει η φωτιά -που καίει για τέταρτη ημέρα- στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων.
Στο μεταξύ, σε σχετική κοινή ανακοίνωση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), Greenpeace και Δίκτυο Μεσόγειος SOS, αναφέρονται στην επικινδυνότητα των ουσιών που έχουν διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα και ζητούν να διερευνηθεί το θέμα της ασφάλειας και της πυρασφάλειας αυτών των μονάδων. Σημειώνουν δε ότι είναι η δεύτερη καταστροφική πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης στην Αττική τα τελευταία δυο χρόνια και θέτουν το θέμα της σχέσης των Ρομά με την ανακύκλωση, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει πλέον να ασκήσει μια αποτελεσματική πολιτική όσον αφορά στην ένταξη αυτών των ανθρώπων στα επίσημα δίκτυα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εργοστασίου, σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.» Δ. Λαζόπουλος είχε προσφύγει πριν από ένα μήνα σε χρήση του άρθρου 89, με αποτέλεσμα στις 12 Μαΐου 2015 να απολυθούν οι τελευταίοι (από τους εκατοντάδες) 16 εργαζόμενοι και να παραμείνουν ελάχιστοι για τη φύλαξη –κυρίως- των εγκαταστάσεων.























































