ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό στενή παρακολούθηση η διαπραγμάτευση στην Ελλάδα

Υπό στενή παρακολούθηση η διαπραγμάτευση στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό στενή παρακολούθηση έχει το Βερολίνο τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τη Δευτέρα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, η διαπραγμάτευση αναμένεται να είναι δύσκολη.

«Η Καγκελάριος τόνισε χθες (στην συνέντευξή της στο ARD), ότι έχει συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Η Βουλή των Ελλήνων ήδη ψήφισε τα πρώτα προαπαιτούμενα και αναμένουμε να ψηφίσει περαιτέρω μέτρα την Τετάρτη. Πάνω σε αυτό επικεντρώνει την προσοχή της η κυβέρνηση – περιμένουμε βεβαίως και δύσκολες διαπραγματεύσεις – ώστε να τηρηθεί αυτός ο σαφής οδικός χάρτης», δήλωσε η κυρία Βιρτς.

Παράλληλα ο κ.Γιέγκερ σημείωσε πως το πρώτο και σημαντικότερο βήμα έχει γίνει, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης – γέφυρα στην Ελλάδα.

Αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία σχετικά με την έναρξη αλλά και τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων καθώς «αυτές διεξάγονται από τους τρεις Θεσμούς.Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς θα παρακολουθούμε την διαδικασία πολύ πολύ προσεκτικά».

Τέλος αναφερόμενος στη δήλωση της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ περί προσωρινού Grexit, η Κριστιάνε Βιρτς υπενθύμισε σε ποιο πλαίσιο έγιναν οι δηλώσεις, παραπέμποντας στην διευκρίνηση της κ. Μέρκελ πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο με την συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς, και κατέληξε «Τώρα κοιτάζουμε μπροστά για να υλοποιήσουμε αυτά, τα οποία συμφωνήθηκαν ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα για την άρση ασυλίας του- Τα τρία αδικήματα που τον βαραίνουν

ΕΛ.Α.Σ: «Θεσμικό φιάσκο» με ευθύνη Μητσοτάκη η «μαζική αποχή» ανώτατων δικαστών για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Πηγές ΕΛ.Α.Σ.: «Δεν θα έχουμε ως μέλη μας βουλευτές της παρούσας Βουλής»

Στα 1.600 ευρώ αυξάνεται το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη

Διαλύθηκε η ανύπαρκτη Νέα Αριστερά των υβριστών του Τσίπρα και των φιλότουρκων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...