ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φίσερ: Μέρκελ – Σόιμπλε χρησιμοποιούν το ευρώ για να αλώσουν την ΕΕ

Φίσερ: Μέρκελ – Σόιμπλε χρησιμοποιούν το ευρώ για να αλώσουν την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δριμύ κατηγορώ κατά της Άνγκελας Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιόσκα Φίσερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», καταδεικνύοντας τους ως καταστροφείς του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Η πολιτική της Μέρκελ και του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα είναι μοιραία τόσο για την Γερμανία όσο και για την Ευρώπη, τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιόσκα Φίσερ, κατηγορώντας τους δύο Γερμανούς πολιτικούς ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου δημιούργησαν ιστορικό ρήγμα με το παρελθόν.

«Μέρκελ και Σόιμπλε ενήργησαν αποκλειστικά προς το γερμανικό εθνικό συμφέρον κάνοντας ένα βήμα προς την μετατροπή της Ευρώπης σε γερμανική σφαίρα επιρροής» καταγγέλλει ο κ. Φίσερ.

«Για πρώτη φορά η Γερμανία δεν ήθελε Ευρώπη, ήθελε κάτι λιγότερο και αυτό σημαίνει σε απλούς όρους μετασχηματισμό της Ευρωζώνης από ένα ευρωπαϊκό εγχείρημα σε μια σφαίρα γερμανικής επιρροής» συμπληρώνει ο πρώην Γερμανός πολιτικός.

Όπως επισημαίνει, η εναλλακτική που προσέφερε η Γερμανία ήταν είτε έξοδος είτε αποδοχή ενός προγράμματος που μετατρέπει τη χώρα de facto σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο χωρίς ελπίδα οικονομικής αναγέννησης.

«Η ιδέα ότι το ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να επανεκπαιδεύσει οικονομικά τη νότια Ευρώπη, θα αποδειχθεί επικίνδυνο σφάλμα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία οικοδομήθηκε στην βάση της ποικιλομορφίας και της αλληλεγγύης» καταλήγει ο κ. Φίσερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

ΕΛ.Α.Σ.: Ο νεοφιλελευθερισμός εγκυμονεί την Ακροδεξιά – Μόνο η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να αναχαιτίσει το χάος

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Εκλογές στη Γερμανία: Ήττες Μερτς σε Μεκλεμβούργο και Βερολίνο, με πρωτιές AfD και Αριστεράς

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr