ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε πάρκα κοντά στον σταθμό των τρένων ή των λεωφορείων στο κέντρο του Βελιγραδίου βρίσκουν, καθημερινά, καταφύγιο πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που καταφτάνουν στο Βελιγράδι, έναν από τους σταθμούς τους στο μακρύ ταξίδι προς τη Δυτική Ευρώπη.
Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, 500 – 700 πρόσφυγες βρίσκονται κάθε μέρα στα πάρκα του κέντρου της σερβικής πρωτεύουσας και το 90% εξ αυτών έχουν ως τελικό προορισμό τη Γερμανία.
Αποφεύγουν τις κάμερες κι εκφράζουν φόβους για τα συγγενικά τους πρόσωπα που έμειναν πίσω, στις δοκιμαζόμενες από τον πόλεμο πατρίδες τους.
Εκτός των ακτιβιστών του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Βελιγραδίου, που τους παρέχουν νομική βοήθεια στη διαδικασία απόκτησης ασύλου, τους επισκέπτονται και μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι εθελοντές των οποίων τους προσφέρουν ό,τι είναι απαραίτητο για την προσωπική τους υγιεινή καθώς και φαγητό. Αλλά και οι Σέρβοι πολίτες τους προμηθεύουν με ρούχα.
Μεταξύ των προσφύγων είναι νέοι, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι κι ολόκληρες οικογένειες. Παρά το γεγονός δε, ότι οι ενήλικες ανησυχούν για το μέλλον τους, τα παιδιά παίζουν ανέμελα στα πάρκα.
Οι πρόσφυγες βλέπουν τα πάρκα του Βελιγραδίου ως μία από τις στάσεις στο ταξίδι τους για μια καλύτερη ζωή.























































