Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αισιόδοξος ο Φινλανδός Στουμπ για συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα

Αισιόδοξος ο Φινλανδός Στουμπ για συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αισιόδοξος ότι το σημερινό Eurogroup θα συμφωνήσει για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας εμφανίστηκε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, σημειώνοντας, ωστόσο ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν.

«Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να επιλυθούν σήμερα, αλλά θα με εξέπληττε αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος», ανέφερε ο κ. Στουμπ.

Όπως τόνισε, το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ, το μέγεθος της πρώτης δόσης του δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεταξύ των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο υπουργός οικονομικών της Φιλανδίας ανέφερε ότι το πρώτο βήμα είναι η εξεύρεση λύσης και η συμφωνία για το ποσό της πρώτης εκταμίευσης προς την Ελλάδα, πριν τις 20 Αυγούστου.

Το δεύτερο βήμα, συνέχισε ο κ. Στουμπ, αφορά στην πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς, κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο και ανάλογα με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Όσο για το τρίτο βήμα, αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ και τον «τετραγωνισμό του κύκλου» όπως είπε, δεδομένου ότι η Φιλανδία, όπως και η Γερμανία, δεν επιθυμούν στην παρούσα φάση την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία ζητεί το Ταμείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο τα τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου μετά την παρέμβαση Φαραντούρη

Farantouris Urges Sanctions Over Turkish F-16 Deployment in Occupied Cyprus – Appeals to Commission and U.S. Government

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...