ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το Ηνωμένο Βασίλειο συνέλαβε Τούρκο για παροχή χρηματοδότησης και προμηθειών στη Χαμάς ως δήθεν... ανθρωπιστική βοήθεια
Ο Ερντογάν θέλει να στείλει τουρκικό «ειρηνευτικό» (δηλ. κατοχικό) στρατό στον Λίβανο
Jerusalem Post: Ο ανταγωνισμός του Ερντογάν με το Ισραήλ έχει ένα νέο μέτωπο: την Αφρική
Πόρτο Γερμενό: Το σπίτι του Τάσου Χαλκιά κάηκε ολοσχερώς
Διπλωματικός πυρετός στη Δαμασκό: Επαφές του Αχμέντ αλ-Σαράα με ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εκατοντάδες Κούρδοι της Τουρκίας από το Σεμντινλί (κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ – Ιράν), εγκατέλειψαν την πόλη τους, η οποία τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει πεδίο μάχης μεταξύ Κούρδων ανταρτών του PKK και τουρκικού στρατού και κατέφυγαν πρόσφυγες στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Ο επικεφαλής του γραφείου Μετανάστευσης του ιρακινού Κουρδιστάν, Αμπάς Αμίρ (Abbas Amir), είπε μιλώντας στο κουρδικό BasNews ότι 38 οικογένειες, συνολικά 240 άνθρωποι, εισήλθαν στο ιρακινό Κουρδιστάν την Τετάρτη 19 Αυγούστου προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο που μαίνεται στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον Αμπάς Αμίρ, οι περισσότερες οικογένειες είναι από το Σεμντινλί το οποίο βομβαρδίζεται άγρια από το τουρκικό πυρβολικό.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “ανακαλύψαμε ότι η τουρκική κυβέρνηση τώρα προσπαθεί να εμποδίσει αρκετές άλλες κουρδικές οικογένειες, που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα, να φύγουν από την Τουρκία”.
Προφανώς η Τουρκία δεν θέλει να γίνει γνωστό στη διεθνή κοινότητα ότι πολίτες της φεύγουν πρόσφυγες εξαιτίας του πολέμου που διεξάγεται στο έδαφός της.
Ο Αμίρ τόνισε ότι η υποδοχή και άλλων προσφύγων, αυτή τη φορά από την Τουρκία, αποτελεί ακόμα μια πρόκληση για την αυτόνομη περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, που ήδη έχει υποδεχτεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και από άλλες περιοχές του Ιράκ.























































