ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι στρατιώτες αιχμάλωτοι της Αλ Κάιντα (φωτογραφίες)

Σύροι στρατιώτες αιχμάλωτοι της Αλ Κάιντα (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους Σύρους στρατιώτες που έπιασε αιχμαλώτους μετά την κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου Αμπού Ντουχούρ στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Οι Σύροι στρατιώτες φαίνονται καταπονημένοι, με μακριά γένια. Κρατούνται όλοι μαζί σε κάποιο οίκημα, κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλον, οι συνθήκες αιχμαλωσίας τους μπορούν να περιγραφούν ως φρικτές.

Οι άνδρες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για το μέλλον τους, αφού οι τζιχαντιστές δεν συνηθίζουν να κρατάνε αιχμαλώτους.

syrian_prisoners2

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, ο στρατός της Συρίας αποσύρθηκε από τη σημαντική στρατιωτική αεροπορική βάση Αμπού Ντουχούρ στην επαρχία Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία, την οποία πολιορκούσαν εδώ και δύο χρόνια τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη συριακή δημόσια τηλεόραση.

Σε έκτακτο δελτίο, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας ανέφερε ότι οι στρατιωτικές μονάδες που υπερασπίζονταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της επαρχίας Ιντλίμπ αποσύρθηκαν από τη θέση αυτή.

Το αεροδρόμιο πολιορκούσαν για περισσότερα από δύο χρόνια οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, οι οποίοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατέλαβαν οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία και άλλοι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους που από κοινού έχουν συστήσει τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), έπειτα από σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν τη Δευτέρα.

Επρόκειτο για την τελευταία στρατιωτική βάση που ήλεγχαν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Ιντλίμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Συρία ξεκινά την ενσωμάτωση των δυνάμεων των SDF στον στρατό: Συγκροτήθηκαν οι πρώτες τέσσερις ταξιαρχίες

«Σανδαλάκηδες» ακτιβιστές του Στολίσκου για τη Γάζα μεταφέρθηκαν στην Κρήτη μετά από ισραηλινή αναχαίτιση – Ανακοίνωση ΥΠΕΞ

Μάλι: Οι εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα καλούν σε ενιαίο μέτωπο και ξεκινούν τον αποκλεισμό του Μπαμακό

Άουν εναντίον Κασέμ: Η μάχη για την πολιτική «ψυχή» του Λιβάνου εν μέσω πολέμου

Αυστραλές με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αποχώρησαν από τον καταυλισμό Ροζ με προορισμό τη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr