Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε «τη μεγάλη του ανησυχία» για τον κίνδυνο κλιμάκωσης που δημιουργεί η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την ενδεχόμενη κλιμάκωση στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία» εξαιτίας της παρουσίας αυτών των στρατευμάτων, την οποία η Ουάσιγκτον «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή» δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια.

«Θεωρούμε ότι η Ρωσία έχει να χάσει πάρα πολλά» από μια στρατιωτική κλιμάκωση, προσέθεσε ο Ρόουντς, επαναλαμβάνοντας το ενδεχόμενο επιβολής νέων οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας σε αυτήν την περίπτωση.

Παρά τις ρωσικές διαψεύσεις, ένας Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Ουάσιγκτον, ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας συνεχίζει να αυξάνεται.

«Ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται. Βρίσκονται πάντα σε κατάσταση συναγερμού» είπε αυτός ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια «άμεση» επέμβαση στα ανατολικά της Ουκρανίας.

«Όμως, εάν (οι Ρώσοι) αποφασίσουν να κινηθούν, δεν θα τους πάρει πολύ χρόνο» σημείωσε ο ίδιος.

Αμερικανοί στρατιωτικοί υπολογίζουν σε 20.000 τον αριθμό των στρατιωτών που έχει αναπτύξει η Ρωσία κατά μήκος των συνόρων, τους οποίους υποστηρίζουν Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, μεταγωγικά αεροσκάφη και μαχητικά αεροσκάφη.

Επιπλέον, ο Μπεν Ρόουντς τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμιά ανάγκη η ομάδα των G7 να δεσμευθεί με τη Ρωσία» αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν αργότερα σήμερα μεταξύ των κρατών μελών της Ομάδας των Επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου με αντικείμενο τη μελλοντική συμμετοχή της Ρωσίας, εφόσον συνεχίζει να παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο στην Ουκρανία.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι πώς να συνεργαστούμε με τη Ρωσία στις επόμενες ημέρες και χρόνια» είπε στους δημοσιογράφους.

«Εάν φθάσουμε σε ένα σημείο όπου η Ρωσία θα αποκλιμακώσει την κατάσταση και θα συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, δεν θα θέλαμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η G7 να συνεργαστεί μαζί της», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθήτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr