ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» - Η σχέση της Ελλάδας με την
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που προβλέπεται να διενεργηθούν σε περίπου εκατό αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί στη Γαλλία για να επιβεβαιωθεί, εν μέσω του σκανδάλου Volkswagen, πως τα οχήματα τηρούν τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Αυτοί οι έλεγχοι, που ανακοινώθηκαν χθες έπειτα από ένα στρογγυλό τραπέζι με εκπροσώπους των κατασκευαστών που εμπορεύονται αυτοκίνητα στη Γαλλία, έχουν σκοπό «να διασαφηνίσουν πλήρως ότι δεν υπάρχει απάτη», δήλωσε η υπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Τα αυτοκίνητα θα επιλεγούν τυχαία και την εποπτεία των αξιολογήσεων θα έχει ανεξάρτητη επιτροπή.
Τα αυτοκίνητα που θα ελεγχθούν, με την έγκριση των ιδιοκτητών τους, δεν θα είναι μόνο παραγωγής των γάλλων κατασκευαστών, «αλλά όλων των εμπορικών σημάτων» που πωλούνται στη χώρα, διευκρίνισε χθες ο Λοράν Μπενουά, επικεφαλής της εταιρίας Utac-Ceram που έχει επιφορτιστεί με την πιστοποίηση των ελέγχων στα αυτοκίνητα.
Η υπουργός απέρριψε σήμερα το αίτημα της επικεφαλής των Οικολόγων Εμανουέλ Κος να απαγορευθεί η πώληση ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων στη Γαλλία μέχρι το 2025.
Ο γερμανικός όμιλος Volkswagen, κάτοχος 12 εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων και φορτηγών, παραδέχθηκε ότι είχε τοποθετήσει ένα λογισμικό παραποίησης των στοιχείων εκπομπής ρύπων στους κινητήρες ντίζελ τύπου EA189 σε περίπου 11 εκατομμύρια από τα οχήματά του σε ολόκληρο τον κόσμο.























































