ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάν Ροχανί,

















































Μυστικό εργαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου φημολογείται ότι κρύβει «εξωγήινα σώματα» - Οι ντόπιοι βλέπουν UFO, αλλά ο μεγαλύτερος φόβος τους
Ιράν: Δρόμοι της σφαγής - Παιδιά πυροβολούνται, πτώματα καίγονται με οξύ
Η KDC προειδοποιεί κατά του συμβιβασμού των κουρδικών δικαιωμάτων στη νέα συμφωνία SDF-Δαμασκού
Μαζλούμ Άμπντι: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας SDF-Δαμασκού - «Οι δυνάμεις μας παραμένουν στις περιοχές τους»
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στέλνει αεροσκάφη CSAR στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί υποστήριξε σε συνέντευξή του την Κυριακή στο CNN πως υπάρχει πλέον ευρεία διεθνής συναίνεση για την παραμονή του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στην εξουσία ώστε να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.
“Πιστεύω πως σήμερα όλοι έχουν αποδεχθεί ότι ο πρόεδρος Άσαντ πρέπει να παραμείνει (στην εξουσία) για να καταπλεμήσει τους τρομοκράτες”, δήλωσε ο Ροχανί, προσθέτοντας πως μόνον αφού κερδηθεί αυτή η μάχη “θα πρέπει να εφαρμοσθούν άλλα σχέδια για να ακουστούν οι φωνές της (συριακής) αντιπολίτευσης”.
“Στη Συρία, ο πρώτος στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε τους τρομοκράτες και να τους διαλύσουμε και δεν έχουμε άλλη λύση από το να ενισχύσουμε την κεντρική αρχή και την κυβέρνηση ως τα κύρια κέντρα εξουσίας”, δήλωσε.
Η παραμονή στην εξουσία, έστω και μεταβατική, του Σύρου προέδρου, ο οποίος θεωρείται από τους δυτικούς και τις αραβικές χώρες ο κύριος υπεύθυνος για την αιματηρή σύγκρουση που από το 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 240.000 ανθρώπους, αναφέρεται όλο και πιο ανοικτά, ακόμη και από δυτικές κυβερνήσεις.
“Το Ιράν και οι ΗΠΑ δεν διεξάγουν απ’ ευθείας συζητήσεις για τη Συρία”, διευκρίνισε ο Ροχανί, όμως η Τεχεράνη συζητεί με τους Ευρωπαίους και άλλους, οι οποίοι είναι σε επαφή με τις ΗΠΑ, υπογράμμισε.






















































