ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: “Η τουρκική κατοχή στην Κύπρο πρέπει να τερματιστεί”

Κυρ. Μητσοτάκης: “Η τουρκική κατοχή στην Κύπρο πρέπει να τερματιστεί”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το πρίσμα των δεδομένων στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή, συζήτησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Ν. Αναστασιάδη, που τον δέχτηκε και που τον ενημέρωσε αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

«Η τουρκική κατοχή πρέπει να τερματιστεί. Αυτό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως κάθε Έλληνας και Ελληνίδα βρίσκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού για την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής και βιώσιμης, συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή, η Κύπρος, επεσήμανε, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και οι δεσμοί που ενώνουν Ελλάδα και Κύπρο, παραμένουν ακλόνητοι.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου, τον οποίο ενημέρωσε για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την κατάσταση της οικονομίας. «Κάναμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για το τι συμβαίνει στην Κύπρο, για την πρόοδο στο Κυπριακό και για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιδείξει η κυπριακή οικονομία τα τελευταία δυο χρόνια, απόδειξη ότι, όταν εφαρμόζεται μια μεταρρυθμιστική πολιτική με συνέπεια, τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν γρήγορα ορατά», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ και τόνισε ότι «ασχέτως αποτελέσματος ένα είναι βέβαιο: η Νέα Δημοκρατία θα βγει πιο ενωμένη και πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία». Είναι πάρα πολύ σημαντικό, σημείωσε, οι απλοί πολίτες, οι Νεοδημοκράτες, να εκφράσουν τη βούλησή τους και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της παράταξης μέσα από την ανοιχτή διαδικασία εκλογής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ν. Δένδιας: Αλλάζουν όλα στον τομέα της Άμυνας, για μια πατρίδα ισχυρή και ασφαλή, για μια χώρα ανθεκτική

Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο

Έντρομος ο 86χρονος Ανδρέας Δρυμιώτης για τον «κίνδυνο» να πάει φυλακή ο Μητσοτάκης με 25%

Μητσοτάκης: Πρόθυμη η Ελλάδα να εμπλακεί ενεργά στα Στενά του Ορμούζ

ΕΛ.Α.Σ: «Θεσμικό φιάσκο» με ευθύνη Μητσοτάκη η «μαζική αποχή» ανώτατων δικαστών για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...