ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 600 εκατ. ευρώ

Η Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 600 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την κεφαλαιακή της ενίσχυση κατά 600 εκατ. ευρώ περίπου μέσω της πρότασης ανταλλαγής ομολόγων, πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς έγινε αποδεκτή η δημόσια προσφορά της από την πλειονότητα των πιστωτών της.

Ειδικότερα, ομολογιούχοι που κατέχουν τίτλους ονομαστικής αξίας 493 εκατ. ευρώ, έχουν αποδεχτεί την ανταλλαγή τους με κοινές μετοχές, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας που είναι σε εξέλιξη.

Σε καμία σειρά ομολόγων το ποσοστό αποδοχής δεν έπεσε κάτω από το όριο που καθιστά υποχρεωτική τη μετατροπή τους σε μετοχές.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς θα έχει συνολικό κεφαλαιακό όφελος 593 εκατ. ευρώ περίπου, μέσω του οποίου θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος από τις ανάγκες του βασικού σεναρίου ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 1,6 δισ. ευρώ θα αντληθούν από τη διάθεση κοινών μετοχών σε ιδιώτες επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Η Ινδία πληρώνει για το ιρανικό πετρέλαιο σε κινεζικό γουάν υπό το καθεστώς εξαίρεσης από τις αμερικανικές κυρώσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας δικαιώθηκε και ο Στουρνάρας τα κατάφερε – Ο Μητσοτάκης τον προτείνει και για τρίτη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ουίλιαμς (Fed): Ο πόλεμος με το Ιράν αναμένεται να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr