ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για WikiLeaks, Αλ Κάιντα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Χίλαρι Κλίντον,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα WikiLeaks αποκάλυψαν ένα εμπιστευτικό έγγραφο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου του 2009 και αποστολέα την τότε υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και παραλήπτη το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο φαίνεται ολοκάθαρα ότι οι Αμερικανοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους ότι οι Σαουδάραβες είναι οι χρηματοδότες της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.
Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει:
“Ενώ το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας λαμβάνει σοβαρά την απειλή της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της Σαουδική Αραβίας, είναι μια σε εξέλιξη πρόκληση να πεισθούν οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι να αντιμετωπίσουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας που πηγάζει από τη Σαουδική Αραβία ως στρατηγική προτεραιότητα.
Εξαιτίας της έντονης εστίασης της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών τα τελευταία χρόνια, η Σαουδική Αραβία άρχισε να κάνει σημαντικές προόδους σε αυτό το μέτωπο και ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες των ΗΠΑ περί της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας… (…). Ωστόσο, δωρεές μέσα από τη Σαουδική Αραβία συνιστούν την πιο σημαντική πηγή χρηματοδότησης των σουνιτικών τρομοκρατικών οργανώσεων παγκοσμίως [Still, donors in Saudi Arabia constitute the most significant source of funding to Sunni terrorist groups worldwide]”.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χρειάζεται (…) να ενθαρρύνει την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να κάνει περισσότερα βήματα ώστε να σταματήσει τη ροή κεφαλαίων από τη Σαουδική Αραβία σε τρομοκράτες παγκοσμίως”.
Και παρακάτω αναφέρει:
“Η Σαουδική Αραβία παραμένει μια κρίσιμη βάση οικονομικής υποστήριξης για την Αλ Κάιντα, τους Ταλιμπάν και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η Χαμάς, οι οποίες πιθανώς συγκεντρώνουν εκατομμύρια δολάρια ετησίως από σαουδαραβικές πηγές”.
Και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του Ριάντ έχει κάνει ελάχιστα για να σταματήσει η χρηματοδότηση των τρομοκρατών.
Φυσικά και για όλα αυτά, που μας έρχονται από το όχι και τόσο μακρινό 2009 δεν μας είναι άγνωστα, ωστόσο, έχουν άλλη “χάρη” όταν τα διαβάζει κανείς υπογεγραμμένα από τη Χίλαρι Κλίντον. Δεν νομίζετε;























































