ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μάρτιν Σουλτς, Μετανάστες, Πρόσφυγες,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μερίδιο ευθύνης για την διάσπαση της Ευρώπης στο θέμα της προσφυγικής κρίσης καταλογίζει στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς εκτιμά ότι η στάση σήμερα ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετίζεται με την συμπεριφορά της Γερμανίας στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
«Τώρα παίρνουμε τον λογαριασμό», δηλώνει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» και κάνει λόγο για την «ώρα της ανταμοιβής» στις Βρυξέλλες.
«Η σκληρή στάση κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην προσφυγική κρίση δεν στρέφεται τόσο εναντίον της “Αγγελα Μέρκελ ή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όσο εναντίον κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων στην Βίλχελμστρασε (σσ. όπου βρίσκεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών)», δηλώνει ο κ. Σουλτς και περιγράφει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «κόκκινο πανί» για πολλούς. Κάποιοι από την Γερμανία άσκησαν πίεση προκειμένου να πείσουν άλλους να διδαχθούν από το γερμανικό μοντέλο, συνεχίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, αναφερόμενος στην Γαλλία, τονίζει ότι στηρίζει το αίτημα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ για μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
«Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Η Γαλλία χρειάζεται περισσότερη αστυνομία, δυνάμεις ασφαλείας, προσπάθειες ενσωμάτωσης (των μεταναστών)», δηλώνει ο Μάρτιν Σουλτς, αλλά διευκρινίζει ότι οι όροι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν. «Όταν όμως κάποιος επιμένει μόνο στην δική του ερμηνεία, εμφανίζεται γρήγορα σαν γυμνασιάρχης», καταλήγει.























































