Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν να φύγει η Μέρκελ από την πολιτική

Δημοσκόπηση: Οι μισοί Γερμανοί θέλουν να φύγει η Μέρκελ από την πολιτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί ψηφοφόροι δεν θέλουν η Άνγκελα Μέρκελ να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία της Γερμανίας μετά τις εθνικές εκλογές του 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η TNS-Emnid και δημοσιεύεται σήμερα , κατέδειξε ότι το 48% των Γερμανών ψηφοφόρων τάσσεται εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας της Μέρκελ για την καγκελαρία, ενώ το 44% του δείγματος αντιθέτως επιθυμεί η νυν καγκελάριος να διεκδικήσει νέα θητεία.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων που υποστηρίζει τη Μέρκελ είναι υψηλότερο στο ανατολικό τμήμα της χώρας (55%). Υψηλότερο είναι το ποσοστό της νυν καγκελαρίου επίσης μεταξύ των γυναικών (46%), κατά την έρευνα.

Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του κόμματος της Μέρκελ υποστηρίζει μια νέα υποψηφιότητα της (87%), ενώ ένα 12% αντιμετωπίζει πιο επιφυλακτικά το ενδεχόμενο αυτό.

Η πολιτική της Μέρκελ έναντι των προσφύγων θεωρείται σωστή από το 40% των ψηφοφόρων. Αντιθέτως, το 47% αντιμετωπίζει την προσέγγισή της με δυσαρέσκεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση Pulse: Κολλημένη στο 25,5% η ΝΔ – Μόνο 8% κρίνει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη βοήθεια προς την Ουκρανία για να πιέσει την Ευρώπη να προσχωρήσει στον συνασπισμό του Ορμούζ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις»: Η Γερμανία υποβαθμίζει τη ρητορική Τραμπ περί αποχώρησης από το ΝΑΤΟ

Δημοσκόπηση GPO: Δυο στους τρεις θέλουν αλλαγή κυβέρνησης – Απέναντι στη ΝΔ οι πολίτες για ακρίβεια, Τέμπη, υποκλοπές

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr