Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νταβούτογλου: Η Βαγδάτη να επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος όχι στην Τουρκία

Νταβούτογλου: Η Βαγδάτη να επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος όχι στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εάν η Βαγδάτη επιθυμεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη, αυτή θα πρέπει να στραφεί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την απειλή του Ιρακινού υπουργού Εξωτερικών ότι το Ιράκ θα μπορούσε να προχωρήσει στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης αν η Άγκυρα δεν αποσύρει αμέσως τα τμήματα των ενόπλων της δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Νταβούτογλου παραδέχθηκε πως υπήρξε «έλλειψη επικοινωνίας» όσον αφορά την αποστολή των στρατευμάτων και ανέφερε πως η Άγκυρα σέβεται στην εδαφική κυριαρχία του Ιράκ, επισημαίνοντας όμως πως η Βαγδάτη δεν έχει τον έλεγχο του ενός τρίτου των εδαφών της χώρας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε ότι η Τουρκία δεν τίμησε τη δέσμευσή της να αποσύρει τα τμήματα των ενόπλων της δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ για την εκπαίδευση σουνιτών παραστρατιωτικών ώστε να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Στάσιμες οι σχέσεις Δαμασκού και Αυτόνομης Διοίκησης Β/Α Συρίας – Αδιέξοδο στις συνομιλίες

Διαδηλώσεις Δρούζων στη Σουέιντα: Απαίτηση για «αυτοδιάθεση» στην επέτειο της πτώσης Άσαντ

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία – Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές

Οι Τούρκοι τρέμουν πόλεμο με Ισραήλ, Κούρδους και Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριους)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr